Kahve Bahane Ziyaret Şahane

Kahve Bahane Ziyaret Şahane Projesi

1.PROJENİN ADI

Kahve Bahane Ziyaret Şahane

2. PROJENİN AMACI

            Projenin temel amacı veli ziyaretleri ile ilkokul düzeyindeki öğrencilerin aileleri ile işbirliğini güçlendirerek okul-aile arasındaki eğitsel birlikteliği sağlamak; öğrencilerin akademik başarılarını arttırmanın yanı sıra onları toplum değerlerine saygılı, ahlaklı ve sorumluluk duygusu gelişmiş bireyler olarak yetiştirmektir.

·         Okul veli ilişkilerini geliştirerek başarıyı olumsuz etkileyecek faktörleri yerinde tespit ederek gerekli önlemleri almak.

·         Ağır yaşam koşulları nedeni ile okula gelemeyen aileleri, evinde ziyaret ederek bilgilendirmek.

·         Yapılan yardımların ve duyuruların yerine (Ailelere) ulaşıp ulaşmadığını tespit etmek.

·         Velilerin okula bakış açısını olumlu yönde geliştirmek.

·         Öğrenci devamsızlıkları azaltmak.

·         Eğitim Öğretimde veli desteğini sağlayarak başarıda işbirliği sağlamak.

3. PROJENİN UYGULAMA YERİ

Ödemiş İlçesi Horzum (İlkokulu) mahallesi

 

4. PROJE YARARLANICILARI

Ödemiş Horzum Mahallesindeki Horzum İlkokulunda öğrenim gören tüm öğrenciler ile bu öğrencilerin aileleridir.

 

5. PROJENİN BEKLENEN SONUÇLARI/ÇIKTILARI

            Objektif olarak doğrulanabilir göstergeler olan okul disiplin olaylarındaki azalma, öğrenci devamsızlığındaki azalma,  verilen destek eğitim hizmetleri sayısındaki artış, velilerin okulu ziyaret sayılarındaki artış, öğrenci notlarındaki artış, başarılı olduğu ders sayısındaki artış, aldıkları “Teşekkür - Takdir” belgelerindeki artış uygulanacak projenin çıktılarıdır.

 

6. PROJENİN GEREKÇESİ

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin önemli amaçlarından biri ülkenin geleceği olan çocukları iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirmektir. Ülkenin geleceği olan çocukların eğitiminde ailenin, okulun, çevrenin ve öğretmenin en etkili faktörler olduğu görülmektedir. Aile, çocuklarının yetiştirilmesinden ve sosyal özelliklerinin kazandırılmasından sorumludur.

            Çocukların eğitimlerinde ailenin ve okulun rolünün ne kadar önemli olduğu düşünüldüğünde mahallemiz öğrencilerin akademik başarının istenilen düzeye gelebilmesi, birey olarak daha duyarlı ve bilinçli bir şekilde yetiştirilmeleri için okul-aile işbirliğinin geliştirilmesine ihtiyaç duyulmuş bu amaçla mahalle geneli planlı veli ziyaretleri için Kahve Bahane Ziyaret Şahane Projesi hazırlanmıştır.

7. PROJENİN YÖNTEMİ

Projenin yöntemi ilkokul çağındaki öğrencilerin aileleri ile iletişimi güçlendirip, ev ve iş ortamlarını görmeye ve okullara yapılan veli ziyaretlerini arttırmaya yönelik çalışmalara dayanır.

            Bu amaçla; proje kapsamında veli görüşmeleri, gözlem, veli ve öğrenci anket uygulamaları, veli toplantıları, veli eğitimleri, açık sınıf uygulaması ve veli/aile ziyaretleri yöntemleri kullanmaktadır.

Proje kapsamında Şube Öğretmenler Kurullarında, Öğretmenler Kurulu toplantılarında projenin işleyişi ve öğrencilere katkıları görüşülmektedir.

 

8. PROJENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNE AİT DEĞERLENDİRMELER

Projemizde uygulayıcı konumunda bulunan Horzum İlkokulu Müdürlüğü çalışanlarının görevlerini titizlikle yerine getirmeleri; okul/sınıf/şube rehber öğretmenlerinin özverili çalışmaları ve ailelerin ortaklığa gönüllü olmaları projenin başarısı için çok önemli destek noktalarıdır.  

Projenin sürdürülebilir olması:

a)      Paydaşların görevlerini gönüllü ve özverili olarak yapmalarına,

b)      Proje çıktılarının başarı göstergelerine bağlıdır.

            

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Ödemiş Horzum İlkokulu

Kaynak:https://horzumilkokulu.meb.k12.tr/icerikler/kahve-bahane-ziyaret-sahane_2788280.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)