Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda etkinliğine Cumhuriyet İlkokulunda start verildi.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliği ile çocukların yeterli-dengeli beslenme alışkanlığı kazanmasını ve çocukluk çağı obezite sıklığının azalmasını sağlamak amacıyla “Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda” temalı etkinlik düzenlendi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite-Diyabet ve Metabolik Hastalıklar birimi tarafından 18 Eylül 2014 Perşembe günü saat:10.30’da Cumhuriyet İlkokulunda yapılan etkinliğe Vali Yardımcısı Sayın Ömer KALAYLI, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Savaş KORKMAZ, Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Levent SAĞLAM ,Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları Dr. Tülay VARALAN, Dr.Abdullah KURT, Şube Müdürleri, birim personelleri, veliler, basın mensupları ve öğrenciler katılmışlardır.

Törende yapılan konuşmalarda büyüme ve gelişme çağında olan çocuklarımızın gelecekte sağlıklı bireyler olmalarında, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarının önemine değinilmiş, kahvaltının önemini anlatan broşür dağıtımı yapılmış ve ardından müzik eşliğinde palyaço ile birlikte eğlenen çocuklara elma ve balon dağıtımı yapılmıştır.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Cumhuriyet İlkokulu

Kaynak:https://cumhuriyetio58.meb.k12.tr/icerikler/kahvaltimi-yaptim-meyvem-cantamda_1411354.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)