Kahramanmaraş / Onikişubat Ertuğrulgazi Görme Engelliler İlkokulu

Kaynak:https://eggeio.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
Vizyonİnsan yaşamını odak noktası olarak gören okulumuz ilimizde ve ülkemizde görme yetersizliğini bir engel olmaktan çıkarıp, sosyal, akademik ve gündelik hayata başarılı ve mutlu insanlar hazırlayan ‘‘lider’’ bir okul olmak.
MisyonHer alanda üst düzeyde yetkin ve kendine güvenen, çok boyutlu ve bağımsız düşünce yeteneği ile donanmış, toplumsal sorumluluk bilincine sahip, hiç kimseye ihtiyaç duymadan yaşamlarını sürdürebilecek bireyler yetiştirmek. Bilim ve teknolojideki gelişmeleri bu amaçla en iyi şekilde kullanıp, gelişmesine katkıda bulunmak.
Başarılar******2018-2019-BAŞARILARIMIZ****** ---1.Okul Kız takımımız Antalya ili Alanya ilçesinde düzenlenen Türkiye Goalball Şampiyonasında bütün rakiplerini teknik üstünlükle yenerek Türkiye Şampiyonu olmuştur.--- ---2.Samsun ilinde düzenlenen (Nisan ayı) Türkiye Atletizm Şampiyonasında öğrencilerimiz kategorilerinde toplam 5 birincilik 3 ikincilik 2 üçüncülük kazanmışlardır.--- ---3.Karaman ilinde (Şubat ayı) düzenlenen Türkiye judo Şampiyonasında öğrencilerimiz toplam 6 birincilik 2 ikincilik kazanmışlardır.--- ---4.Antalya ilinde (Şubat ayı) düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonasında öğrencimiz Burak Çınarlıdere üçüncü olmuştur.--- ******2017-2018-BAŞARILARIMIZ****** ---1.Samsun ilinde (Mayıs ayı) düzenlenen Okullar Arası Goalball Şampiyonasında bayan takımımız Türkiye ikincisi olmuştur.--- ---2.Denizli ilinde düzenlenen (Şubat ayı) Türkiye Judo Şampiyonasında öğrencilerimiz 7 birincilik 5 ikincilik kazanmışlardır.--- ---3.Bursa ilinde (Nisan ayı) düzenlenen Atletizm Şampiyonasında öğrencilerimiz 7 birincilik 5 ikincilik kazanmışlardır.--- ---4.Antalya ilinde düzenlenen satranç müsabakalarında öğrencimiz Umut Göçmen kategorisinde üçüncü olmuştur.--- ******2016-2017-BAŞARILARIMIZ****** ---1.Antalya ili Alanya ilçesinde (Mayıs ayı) düzenlenen Okullar Arası Goalball Şampiyonasında bayan takımımız Türkiye ikincisi erkek takımımız Türkiye dördüncüsü olmuştur.--- ---2.Eskişehir´de düzenlenen (Şubat ayı) Şampiyonada öğrencilerimiz kategorilerinde bir birincilik dört ikincilik kazanmışlardır.--- ---3.İzmir ilinde (Nisan ayı) düzenlenen şampiyonada öğrencilerimiz kategorilerinde 8 birincilik 2 ikincilik kazanmışlardır.
Telefon03442155531
Faks03442155108
AdresNecip Fazıl Mah. Kadir Paşa Blv. No3 Onikişubat/Kahramanmaraş
İnternet Sitesihttps://eggeio.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriNecip Fazıl Mah. Kadir Paşa Blv. No3 Onikişubat / Kahramanmaraş - 0344 215 55 31
Ulaşımİl merkezinde, Necip Fazıl Mah. Kadir Paşa Blv. No3 Onikişubat / Kahramanmaraş İletişim bilgilerimiz haritada gösterilmiştir Şehrin her yerinden otobüslerle ulaşım sağlanabilir.
Merkezden Uzaklıkİl merkezinde, Necip Fazıl Mah. Kadir Paşa Blv. No3 Onikişubat / Kahramanmaraş İletişim bilgilerimiz haritada gösterilmiştir
Servis BilgisiOkulumuzdaki gündüzlü öğrencilerimiz için milli eğitim bakanlığının sağladığı ücretsiz servisimiz bulunmaktadır.
Öğretim ŞekliTekli Eğitim
Ders SaatleriBaşlama: 09:00 Bitiş: 14:50
Yabancı Dilİngilizce
Isınma TürüDoğal Gaz
İnternet BağlantısıADSL
Sportif EtkinliklerGoalbol, yüzme ve judo alanında öğrencilerimiz faaliyet göstermektedirler.
Bilimsel EtkinliklerTübitak bilim fuarı ve görme engelliler için teknoloji üretme konusunda öğrencilerimiz çalışmaktadırlar. Etkinlikler:Okulumuzda 2017 ve 2019 yıllarında Tübitak 4006 Bilim Fuarı yapılmıştır.
ProjelerTübiak bilim fuarları kapsamında 26 tane proje geliştirildi. bu projelerin başlıkları şöyle: Göz renkleri neden farklı olur? Yaşlandıkça neden görmemiz yavaşlar? Gözlükler ile ne görüyorlar? Limondan pil olur mu Eskiden oynanan şimdi oynanmayan oyunlar var mı? Alternatif duvar örme yöntemi geliştirilebilir mi? Tatildeyken çiçek sulama Görme engelliler gözünden bilgisayar teknolojileri nasıl görünüyor? Kaktüsler doğarken suya mı düştüler? Işınların retina üzerindeki etkisi? Kök hücre ile göz üretilebilir mi? Ses telleri nasıl bir enstrümandır? Kim koydu bu trafik kurallarını? İnternetteki ben mi gerçek, sokaktaki ben mi dürüst? Braille alfabesinden kolayı yok mu? Alternatif iletişim yolları? Bitkiler de benim gibi şeker seviyor mu? Atık yağlı suyu arıtmak neden önemli? Göz hastalıklarının tedavisi nasıl olur? İlaçlar sebep mi, sonuç mu? Çare hep ilaç mı? Şehirler neye göre planlanıyor? Kahramanmaraş şehrinin görme engelliler gözündeki planı nasıldır? Ambulanslar ve itfaiyeler için dördüncü ışık olur mu, olur? Gözler evlere hapsolarak miyop olmaz mı? Görme engelliler neden kanser olmaz? Gözümüz kaç megapiksellik bir kameradır? Hayvandan rehber olur mu? Binalar Neye göre tasarlanıyor? Görme engelliler gözünde binalar nasıl görünüyor, nasıl olmalı?
  • Öğretmen Sayısı13
  • Öğrenci Sayısı42
  • Derslik Sayısı4
Kaynak:https://eggeio.meb.k12.tr/46/12/756237/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)