İzmir / Menemen Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kaynak:https://menemenaihl.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonBilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.
MisyonÖğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin ilahiyat fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.
BaşarılarARAPÇA HİTABET YARIŞMASINDAN İL İKİNCİLİĞİ, PEYGAMBERİMİZE MEKTUP YARIŞMASINDA İLÇE BİRİNCİLİĞİ,İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ PEYGAMBERİM KOMPOZİYON YARIŞMASINDA İLÇE İKİNCİLİĞİ
Telefon02328383483
Faks02328383483
Adresİstiklal Mah. 7502 Sokak No 8 Kent2 Menemen/ İzmir
İnternet Sitesihttps://menemenaihl.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriOKULUMUZUN MEMENEN -ÇİĞLİ BİTİŞİĞİ OLUP HARMANDALI MEVKİİNE ÇOK YAKINDIR. ULUKENT EGE-KENT2 OLARAK BİLİNMEKTEDİR. OKULUMUZ GÖNEN METROKENT C KAPISI GİRİŞİNDEDİR.
Ulaşım11 KM.749 NUMARALI ESHOT OTOBÜS İLE MENEMEN DEN ULAŞIM SAĞLANMAKTADIR.
128 NUMARALI ESHOT OTOBÜSÜ İLE EGEKENT İZBAN İSTASYONUNDAN OKULUMUZUN ÖNÜNE KADAR GELMEKTEDİR.
428 NUMARALI OTOBÜS BOSTANLI İSKELE DEN OKULUMUZUN ÖNÜNE KADAR GELMEKTEDİR.
Merkezden Uzaklık11 KM.
Servis BilgisiOkulumuza Menemen Merkezden Servis Vardır
Ders Saatleri09:00-16:10
Yabancı Dilİngilizce -Arapça
Isınma TürüDOĞALGAZ KALORİFERLİ
İnternet BağlantısıYok
Sportif EtkinliklerOkulumuz Menemen İlçesinde bir çok spor dalında başarı elde etmiş olup bir çok spor dalında derece yapmıştır.
Bilimsel EtkinliklerOkulumuzda her ay mutlaka bir etkinlik gerçekleştirilmektedir.Türkiye´nin bir çok yerinden farklı konularda kişiler okulumuza davet edilerek Konferans ve Seminer vermeleri sağlanmaktadır.
  • Öğretmen Sayısı34
  • Öğrenci Sayısı281
  • Derslik Sayısı24
  • Atölye Sayısı1
  • Kütüphane Sayısı1
  • Yemekhane Sayısı1
  • Revir Sayısı1
Kaynak:https://menemenaihl.meb.k12.tr/35/17/974441/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)