İzmir / Konak Şehit Fethibey Ortaokulu

Telefon:0232 441 4942 Adres:FAİK PAŞA MAH. 967 SK. Ş.FETHİBEY ORTAOKULU BLOK NO: 7 KONAK / İZMİR Web Sitesi:https://sehitfethibeyortaokulu.meb.k12.tr İzmir Okulları, İzmir Konak Okulları, İzmir Ortaokulları, İzmir Konak Ortaokulları, Ortaokul Haberleri, İzmir Ortaokul Haberleri, İzmir Konak Ortaokul Haberleri
Kaynak:https://sehitfethibeyortaokulu.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonBiz Şehit FethiBey Ortaokulu olarak; İstiyoruz ki; Öğrencilerimiz bedenen,zihnen,ahlaken ve ruhen dengeli ve sağlıklı bir şekilde gelişsin.
Öğrencilerimiz topluma karşı sorumluluk duygusuna, hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip olsun.Öğrencilerimiz sevgi ve hoşgörü iklimini soluyan, herkesle diyaloga açık,duygu ve düşüncelerini ifade edebilen bir insan olarak yetişsin.
Öğrencilerimiz ilgi,istek ve yetenek ve yaşlarına uygun becerileri kazanarak yüksek öğretim kurumlarına hazırlansınlar ve üniversite giriş sınavında en üst dereceleri alsın.
Öğrencilerimiz Türkçe’yi çok iyi kullanmakla birlikte küreselleşen dünyada herkesle iletişim kurabilecek şekilde İngilizce’yi de aktif olarak kullansın.
Öğrencilerimiz ezberci olarak değil anlayarak öğrenen, öğrenmeyi öğrenmiş, aktif ve üretken,eleştirel bakışın yanında çözüm üretebilen, kendine güveni gelişmiş, hayata hazır insanlar olarak yetişsin.
MisyonBaşarıyı yakalamak oldukça zordur. Belki de bundan daha zor olan ise her zaman başarılı kalmaktır. “Sevgiyle öğretilenlerin kalıcı olduğuna inanıyoruz.” anlayışıyla yola çıkan Şehit FethiBey Ortaokulu, eğitim ve öğretim hayatında her zaman başarılı olmayı hedeflemektedir. Sadece başarılı olmak değil, önde ve örnek olmanın bilinciyle hiç durmadan hedeflerimizi büyütme çabası içindeyiz. Bu amaçla hedeflerimize ulaşmak için ilk günden itibaren ne çalışmamızdan ne de inançlarımızdan ne de hayallerimizden vazgeçmedik. Hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz, ilerlemeye devam edeceğiz. Öğrencilerini, Atatürk ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyetin temel ilkelerine, Anayasada ifade edilen Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş, kendi öz benliğini ve kabiliyetlerini bilerek bunları milletin hizmetinde kullanmayı hedefleyen yurttaşlar olarak yetiştirmektir.
Başarılar2006-2007 Eğitim Öğretim yılında 9 öğrenci bursluluk sınavını 3 Öğrencide Devlet Parasız ve Yatılı sınavını kazanmış 18 öğrenci Anadolu lisesini, 4 öğrenci Çok Programlı liseyi kazanmışlar. 2007/2008 Eğitim-öğretim yılında. 25 öğrencimiz Anadolu ve Anadolu meslek lisesine kayıt olmuştur.2009/2010 öğretim yılında 8 öğrencimiz Anadolu lisesi,40 öğrencimiz çeşitli meslek liselerine devam etmiştir. Okulumuz 2007-2009 eğitim-öğretim döneminde,İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘’YEREL TARİHİ KORUMA’’ ödülünü iki defa kazanan tek kamu okulu olma başarısını göstermiştir.Ayrıca 2008-2009 Öğretim döneminde ‘’Geleceğe Enerjin Kalsın’’ ödülünü almıştır. Judo branşında okul olarak Türkiye ve İzmir şampiyonluklarımız vardır. Bir öğrencimiz Dünya ikincisi olmuştur. Sosyal ve Kültürel etkinliklerimiz hızlı bir şekilde devam etmektedir. Velilerimize uzmanlar eşliğinde konferanslar verilmektedir. 80 velimize 1. ve 2. kademe okuma-yazma kursu verdik.Öğrencilerimize yönelik SBS kursları verilmektedir.8.sınıf öğrencilerine yönelik SBS kurslarımız hafta içi devam etmektedir.Büyük Şehir Belediyesinin ‘’TARİHE SAYGI YEREL KORUMA’’ ödülünü 4 kez üst üste almanın ve bu alanda tek kamu okulu olmanın gururunu yaşıyoruz. Okulumuza 1 adet 120 kişilik konferans salonu hayırseverler ve kendi imkanlarımızla kazandırdık.Bu salonda öğrencilerimiz ve velilerimize yönelik bir dizi yıllık çalışma planları yapılmıştır. Öncelikle veli eğitimine çok önem vermekteyiz. Okulumuza Soroptimist kulübü üyelerinin desteği ile bir adet kütüphane kazandırıldı.
2009/2010 öğretim yılında MEM projesi olan ‘’OÇAP’’ ödülünü alan Konak ilçesinde tek okul olduk.Sınıflarımıza 14 adet projeksiyon ve bilgisayar alarak interaktif eğitime başladık.Ayrıca 2009/2010 öğretim yılında (Bobo - Projenin İzmir tanıtım toplantısı okulumuzda gerçekleştirilmiştir)İl MEM BOBO projesi kapsamında öğretmenlerimiz gönüllü görev alarak sorunlu öğrencilerimizle bire bir ilgilenmişlerdir. 2010/2011 öğretim yılında TKY dalında il genelinde ‘’EN KALİRELİ EKİP’’ dalında ödül aldık. 2011 yılı Büyük Şehir Belediyesinin TARİHE SAYGI YEREL KORUMA ödülü kapsamında GEÇMİŞİN GELECEKTETİ SESLERİ adlı çalışmamızla 4. kez ödül alan tek okul olmanın gururunu ve onurunu yaşamaktayız.
‘’Basmane Günleri ‘’ adlı etkinliklerde her yıl öğrencilerimizle bu etkinliklerde yer alarak, çocuklarımızın yaşadıkları çevreye olan ilgilerinin gelişmesi, İzmir ‘i ve İzmir’in tarihini tanımaları ve sevmeleri sağlanmıştır.
Milli Bayram ve Törenlerde okulumuzda daha etkili ve güzel törenler geçirmek amacıyla Konak Belediyesi katkısıyla okulumuz bahçesine platform yapılmış, bu alanda ve yarışmalarda gösteri yapacak,okulumuzu temsil için folklor ekibi oluşturulmuştur.

Gerek mesleki tanıtımları, temizlik eğitimi, sağlıklı beslenme, aile içi şiddet, ,ebeveyn eğitimi vb. konular üzerine yerel yönetimler ve uzmanlar tarafından velilerimize ve öğrencilerimize verdiğimiz konferanslarla, gerek şiir – tiyatro gösterilerimizle bu salonda öğrencilerimiz ve velilerimize yönelik çalışma planları yaparak ,salonumuzu etkili bir şekilde kullandık.
2009 yılında ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ‘ i desteğiyle ;okulumuz yaz döneminde de öğrencilerimize kapısını açtı. Sosyal ve ekonomik seviyesi oldukça düşük olan öğrencilerimize çeşitli sosyal aktivitelerle daha verimli bir tatil ortamı sağlandı;
2011/2012 Öğretim yılında 5 öğrencimiz İzmir’in önde gelen Anadolu liselerine yerleşmiş, Bir öğrencimiz de İzmir genelinde yapılan sınavda İlçe 4.cüsü , İl 12.cisi olmuştur. Okulumuzun, sürekli göç alan bir bölgede olması ve bulunduğu sosyo-ekonomik şartların olumsuz olmasına rağmen, küçümsenmeyecek başarımızın haklı gururunu yaşıyoruz.
2011 öğretim yılında, TKT(Temel Kabiliyetler Testi 7-11) Öğrencilerimizin yeteneklerinin ortaya çıkarılmasına yönelik 3 haftalık bir eğitim, uzmanlar eşliğinde tüm öğrencilerimize uygulandı. Aşırı göçün yaşandığı bölgemizde, bu durum okul başarısını oldukça etkilemektedir. Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu Mardin yöresinden oluşmaktadır. Velilerimizin okula, eğitime hemen hiç yoktur. Yapılan veli toplantılarına katılım oldukça azdır buda tek yönlü bir iletişim olduğunu göstermektedir. Veli-okul, öğretmen işbirliğinin olmadığı kurumda başarıdan söz etmek güçtür. Buna rağmen fedakar öğretmenlerimiz nezdinde tüm bu olumsuzlukları hiçe sayarak vazifemizi en iyi şekilde yapmayı önemli bir sorumluluk olarak görmekteğiz.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün dediği gibi :"en önemli, en esaslı nokta; eğitim meselesidir". Çünkü, "eğitim bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır, ya da bir milleti esarete ve sefalete terk eder.’’

Yılmadan yorulmadan öğrencilerimizin başarısı için çalışmayı bir görev olarak görmekteyiz.
2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında judoda Türkiye ikincisi olduk.
2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında futbolda ilçe üçüncüsü olduk.
2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında atletizm takım yarışlarında kızlarda birinci erkeklerde ikinci olduk.
2022 Yıldızlar Kano Yarışlarında İl 4.sü olduk.
2022 Judo müsabakalarında 40 kg.´da Türkiye 2.si olduk.
2022 Barış İçin Judo Turnuvası´nda yıldız erkeklerde 3.olduk.
2022 Grup Birinciliği Judo Müsabakaları´nda 2.olduk.
Telefon0232 441 4942
Faks0232 441 4942
AdresFAİK PAŞA MAH. 967 SK. Ş.FETHİBEY ORTAOKULU BLOK NO: 7 KONAK / İZMİR
İnternet Sitesihttps://sehitfethibeyortaokulu.meb.k12.tr
Harita
UlaşımİZMİR ile KONAK arasındaki mesafe 5 KMBasmane´ye İzmir üzerinden metro, tren veya otobüs ile ulaşmak mümkündür.
Merkezden UzaklıkİZMİR ile KONAK arasındaki mesafe 5 KM
Ders Saatleri08:50-15:25
Yabancı Dilİngilizce
Isınma TürüKalorifer
İnternet BağlantısıFatih Projesi Fiber İnternet
Sportif EtkinliklerAtletizm, futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, badminton, judo ve satranç.
  • Öğretmen Sayısı39
  • Öğrenci Sayısı504
  • Derslik Sayısı19
  • Kütüphane Sayısı1
Kaynak:https://sehitfethibeyortaokulu.meb.k12.tr/35/01/737411/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)