İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çevrimiçi Olimpiyat Eğitimleri

Öğrencilerin temel bilimler alanlarına ilgisini artırmak, öğrencilerin bilimsel düşünce sistemlerinin gelişmesine katkı sağlamak, geleceğin bilim insanı adaylarını ortaya çıkarmak ve bu sayede bireylerde farkındalık oluşturmak ve bu öğrencilere bilim yolunda destek olmak amacıyla İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çevrimiçi olimpiyat eğitimleri düzenlenecektir.

Öğrencilerin temel bilimler alanlarına ilgisini artırmak, öğrencilerin bilimsel düşünce sistemlerinin gelişmesine katkı sağlamak, geleceğin bilim insanı adaylarını ortaya çıkarmak ve bu sayede bireylerde farkındalık oluşturmak ve bu öğrencilere bilim yolunda destek olmak amacıyla İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çevrimiçi olimpiyat eğitimleri düzenlenecektir. Düzenlenecek eğitimler ile ilgili ayrıntılar aşağıdaki kılavuzda belirtilmiştir.

Hedef Kitle

Resmi okullarda ve Bilim ve Sanat Merkezlerinde okuyan ilkokul 3, 4; ortaokul 5, 6, 7, 8; lise hazırlık, 9. ve 10. sınıf öğrencileri için ilkokul, bilgisayar, fen ve matematik alanlarında başvuru alınacaktır.

Başvuru Formu ve Başvuru Aşaması

2023-2024 Eğitim öğretim yılında, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çevrimiçi bilim olimpiyatlarına hazırlık ve ileri fen bilimleri eğitimleri yapılacaktır.

Başvurular 27 Ekim 2023 – 6 Kasım 2023 tarihleri arasında https://izmir.meb.gov.tr/olimpiyat/ adresi üzerinden dijital ortamda alınacaktır. (Belirlenen süre içinde başvuru formunu doldurmayanlar, eksik veya yanlış dolduranlar sınava alınmayacaktır.) Sınav sonuçları, başvurunun yapıldığı adreste belirtilen zamanda açıklanacaktır. Gerekli görülmesi halinde her türlü iletişim izmirolimpiyat@gmail.com kanalı ile sağlanacaktır.

Online Eğitimler

Sınav sonuçları 17 Kasım 2023 Cuma günü açıklanacaktır. 19 Kasım 2023 Pazar günü saat 18.00’de yapılacak olan online toplantıda sınavda başarılı olan öğrencilere gerekli ve yeterli bilgilendirme yapılacaktır. 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitimlerimiz başlayacaktır. Eğitim almaya hak kazanan öğrencilerin eğitim program akışı ve eğitim süreciyle ilgili tüm sorularına bu toplantıda cevap verilecektir. Toplantı linki sınavda başarılı olan öğrencilerin sınava kaydolurken yazdıkları eposta adreslerine gönderilecektir. Yardım için iletişim izmirolimpiyat@gmail.com adresinden kurulacaktır.

Çevrimiçi Sınava Girişte ve Sınav Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar

Başvuru yapıldıktan sonra, sınav günü ve saatinde aşağıdaki açıklamalar dikkate alınarak sınav yapılacaktır.

1. Sisteme girişler 11-12 Kasım 2023 tarihlerinde Sınav Bilgileri (Tablo 1) tablosunda belirtilen saatler arasında yapılacaktır. Her kategori belirtilen tarih ve saat diliminde sınava girebilecektir.

2. Sisteme girişler https://izmir.meb.gov.tr/olimpiyat adresinden bilgisayar, tablet veya akıllı telefonlar üzerinden yapılabilecektir.

3. Sisteme girişler öğrencinin TC Kimlik Numarası ve şifre kısmına da 123456 yazılarak gerçekleştirilecektir.

4. Sistemde başlama tuşuna basıldığı andan itibaren 60 dakikalık sınav süresi başlayacaktır. Tüm kategoriler için süre 60 dakikadır.

5. Soruların cevaplanması için A, B, C, D, E seçeneklerinden biri seçildikten sonra “Sonraki Soru” butonuna tıklanarak ilerlenebilecektir. Soru boş bırakılmak isteniyorsa “Soruyu Boş Bırak”

butonuna tıklayarak bir sonraki soruya geçebilirsiniz. Bir sonraki soruya geçebilmeniz için, cevap seçeneklerinden birini veya soruyu boş bırak seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir.

6. Sorular arası geçiş ve cevaplanan ya da boş bırakılan soruya tekrar dönüş yapılamayacaktır.

7. Soruların çözümünde kolaylık olması için sınav esnasında yanınızda kâğıt-kalem bulundurabilirsiniz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Aliağa Habaş Mehmet Rüştü Başaran Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)