"İzler" Bırakan Hakkı Hoca Okulumuza Veda Etti

İl içi atamalar kapsamında tayini Şehitkamil Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne çıkan Hakkı Biçer Hocamız okulumuza veda etti. Okulumuzdaki öğrenci ve öğretmenler için olumlu ve önemli izler bırakan Hakkı Biçer, aynı zamanda yayın yönetmenliğini yaptığı ve isim babalığını üstlendiği "İzler" okul dergisinin çıkarılmasına vesile olmuştu.

Hafız da olan Hakkı Biçer, gazeteci kimliğinin yanı sıra âlim, mütefekkir, seyyah ve zamane dervişi olan ve öğle molalarını bile öğrencilere vakfetmiş biri olarak onların gönüllerinde taht kurmuştur. Babacan, sevecen, alçakgönüllü tavırlarıyla ve özellikle cömertliğiyle öğrencilerin etrafında pervane olduğu Hocamıza, öğrenciler "Hakkı Baba" lakabını takmışlardı. Özellikle okulumuzda bulunan Suriyeli öğrencilere sahip çıkarak onların da hayatlarına dokunarak okul başarılarının artmasına ve hedefler edinmelerine vesile oldu.

İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Muhammed Erinç, Hakkı Biçer Hocamız hakkında şunları aktardı: "Okulumuz 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde açılmış. Hakkı Hocam ile birlikte 2015-2016 eğitim öğretim yılında okulumuzda göreve başladık. Öğretmenlik mesleğine ilk olarak bu okulda başladım. Ancak Hakkı Hocamız; Batman, İstanbul ve Konya'da öğretmenlik yapmıştı ve okulumuzun en tecrübeli İHL Meslek Dersleri Öğretmeni idi.  Yeni bir okul olması hasebiyle Hakkı Hocamızın gayretleri ve yönlendirmeleri ile okulumuzun vizyon ve misyonu da ortaya çıkmış oldu. Hakkı Hoca gibi bir değer ile çalışmak bize birçok şey kattı. Çocuklarını da İmam Hatip Lisesi'nde okutan, İmam Hatip aşığı ve gönüllüsü olan Hakkı Hocamız okulumuzda birçok etkinliğin gerçekleştirilmesinde öncü oldu. Birçok yarışma, konferans, söyleşi, kariyer günleri gibi etkinliklerin yanı sıra kendi yazıp yönettiği tiyatro eserleri ile hem öğrencilerin özgüven sahibi olmalarını sağladı hem de İmam Hatip öğrencilerine olumlu mesajlar vererek onların ufuklarını açtı. Öğrencilerin üzerinde izler bırakan Hakkı Hocamız başta İHL Meslek Dersleri Öğretmenleri olmak üzere tüm meslektaşlarına iyi bir örnek olarak onlara hem öğretmenlik mesleğini sevdirdi hem de geniş ufuklar açtı. Değerli ve çalışkan bir hocamız tayin dolayısıyla okulumuzdan ayrılmak zorunda, onun okuldaki eksikliğini hep hissedeceğiz, ancak tabiri caizse okulumuzda Hakkı Hoca ekolü oluştu ve bizler de bu ekolün çizgisinde görev yapmaya devam edeceğiz inşaallah."

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep İslahiye Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)