İyilik Kumbarası Etkinliğimiz

e-Twinning proje gurubu olarak düzenlemiş olduğumuz 'İyilik Kumbarası ' adlı etkinliğimiz.

  En önemli değerlerden biriside kuşkusuz iyilik yapmaktır. Peki iyilik yapmak insana neler kazandırır, ne gibi faydası olur. Çocuklarını iyi birer insan olarak görebilmek her anne babanın arzusudur. İyilik yapmak aslında herkeste olması gereken, insanların mutlu olmasını sağlayan özelliklerden birisidir. İyilik, hem iyiliği yapanı, hem de bu iyilikten nasiplenenleri mutlu eder. Suya atılan taşın etrafında oluşan halkalar misali yayıla yayıla genişler ve yeni iyiliklere ortam hazırlar. Mutlu olabilmek için gizli yaşam kanunları vardır. Bu kanunlardan birisi de verme yasasıdır. Verebilen ve bundan zevk alan, bunu isteyerek yapan insan mutlu olur.

  Hendekyanı Ortaokulu öğrencileriyle düzenleyeceğimiz iyilik kumbarası öğrencilerimizin hem bir davranış kazanmasına hem de çevremizdeki insanlara bir şeyler yapmanın huzurunu kazandıracağını düşünerek bu çalışmayı yapmayı düşündük. Biz de sizin için bir iyilik listesi hazırladık. Umarız bu liste daha çok iyiliğin önünü açar ve yaptığın iyilikler kat kat artar.

  Bütün bu iyilikler için bir defter tutup. İyilik yaptığın güne tik atabilirsin. İyilik yapamadığın gün için de bir 'İyilik Kumbarası' oluşturabilirsin. Bu kumbaraya iyilik yapamadığın her bir gün için 50 kuruş bırakabilirsin. Böylece burada biriken para ile birilerini sevindirip boşluğu da kapatmış olursun.

  Bir kavanozu kumbara yapabilirsiniz.Tüm öğrencilerimizin kumbaralarında birikmiş olan paraları bir araya getirerek okulumuzda ihtiyacı olan öğrencileri belirleyerek onlara el uzatmayı hedefliyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bartın Merkez Hendekyanı Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)