İyi Dersler Şoför Amca

Ülke genelinde yapılan ve bu yıl Rize'nin de dahil edildiği İyi Dersler Şoför Amca projesinin eğitim seminerine ilçemizi temsilen okulumuz müdür yardımcısı Mahmut Dertli ve İkizdere Jandarma Trafik Tim Komutanı Mustafa Kartal katıldı.    İyi Dersler Şoför Amca projesinin amacı, taşımalı eğitim sistemindeki okul servis şoförlerin trafik güvenliği, ilk yardım, iletişim becerileri ve ilgili mevzuat konusunda bilgi ve becerilerini artırarak bu şoförlerin kapasitesinin geliştirilmesidir   Rize proje formatörü Yunus Cebir, eğitimcilere ve Jandarma Trafik Tim Komutanlarına proje ile ilgili sunum yaptı.             Sunumda yol haritası belirlendi ve yapılacak olan faaliyetler anlatıldı.  

İyi Dersler Şoför Amca projesi tamamlanmasıyla;

·         Taşımalı eğitim sistemindeki öğrenci taşımacılığına yönelik, özel bir eğitim programının geliştirilmesi, bu konudaki standart eğitim içeriği ihtiyacını karşılayacaktır.

·         İlgili tüm paydaşların bir araya gelmesi sayesinde, bu alandaki sorunlar, ihtiyaçlar ve beklentiler kapsamlı bir şekilde ortaya çıkabilecektir.

·         İlgili tüm paydaşların bir araya getirilmesi, taşımalı eğitim sistemindeki öğrenci taşımacılığı alanında koordinasyon ve iş birliğini pekiştirecektir.

·         Taşımalı eğitim sistemindeki öğrenci taşımacılığı alanına özel bir eğitim programının geliştirilmesi sayesinde, bu eğitimi alan şoförlerin tercih edilir hale gelmesi sağlanacak, böylece okul servis şoförleri daha itibarlı bir konum elde edecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Rize İkizdere Atatürk Ortaokulu

Kaynak:https://ikizdereataturkoo.meb.k12.tr/icerikler/iyi-dersler-sofor-amca_10787228.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)