İyep Nedir

İYEP NEDİR ? HANGİ SINIFLARA UYGULANIR ?

'İYEP Nedir?''

 

İYEP NEDİR DİYEN VELİLERİMİZ İÇİN:

(İYEP) Soru 1: İYEP nedir? İYEP ilkokullarda yetiştirme programı anlamına gelir. 3 sınıflara devam eden, önceki eğitim öğretim yılları içinde çeşitli nedenlerle Türkçe ve matematik dersi öğretim programlarında yer alan ve İYEP kapsamında belirlenen kazanımları yeterli düzeyde edinemeyen öğrencilerin bu kazanımlara ulaşmalarını sağlamak amacıyla geliştirilen bir programdır.

Soru 2: İYEP hangi sınıflara uygulanır? 2018-2019 eğitim öğretim yılında 3 ve 4. sınıflara; 2023-2024 Yani bu yıl sadece 3. sınıflara uygulanacaktır.

Soru 3: İYEP'in genel amaçları nelerdir?  Öğrencilerin Türkçe ve matematik derslerinde İYEP kapsamında belirlenen kazanımlara ulaşmalarını sağlayacak etkinlikler ve öğrenme yaşantıları planlamak,  Öğrencilerin psikososyal açıdan desteklenmesini sağlamak, sonraki eğitim kademelerinde ortaya çıkması muhtemel uyum sorunlarını önlemek,  Akademik başarısızlıktan kaynaklanan devamsızlıkların önüne geçmek, programa dâhil edilen öğrencilerin beklenen öğrenme seviyesine ulaşmasına yardımcı olmak,  Sorun çözebilen, iletişime ve öğrenmeye açık, özgüven ve sorumluluk sahibi sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine imkân sağlamaktır.

Soru 4: İYEP'in ilkeleri nelerdir?  İYEP'e alınacak öğrencilerin akranlarından ayrışma hissine kapılmasını önleyici tedbirler alınır.  İYEP kapsamındaki öğrencilere psikososyal destek sağlanır.  Öğrencilerin, program süresince İYEP'e devamları sağlanır.  İYEP'e devam eden öğrencilerin velilerinden hiçbir ad altında ücret alınmaz. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sayfa 3

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Nusaybin Gazipaşa İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)