İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Tema Belirleme Yarışması

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100.yılında kullanılacak olan temanın ortaöğretim öğrencileri tarafından belirlenmesi ve İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif ERSOY'un şair kişiliği, birleştirici yönü, kahramanlık sembolü olarak milletimize öncülük etme rolü ile vatan ve millet sevdalısı olma özelliğinin öğretilmesi amacıyla Türkiye geneli resmî/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilere yönelik düzenlenen "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Tema Belirleme Yarışması" yapılacaktır.

Yarışmanın Amacı

Büyük fikir ve dava adamı, İstiklâl Marşı şairi Mehmet Âkif ERSOY'un şair kişiliği, birleştirici ve bütünleştirici yönü, kahramanlık sembolü olarak milletimize öncülük etme rolü ile vatan ve millet sevdalısı olma özelliğinin öğretilmesi ve İstiklâl Marşı'nın kabulünün 100. Yılında, İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinlikleri 2021 temasının öğrencilerimiz tarafından belirlenmesi amaçlanmıştır.

Yarışmanın Konusu  

Ortaöğretim öğrencileri arasında "İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" konulu tema belirleme yarışması.

Yarışmaya Katılacaklar

Yarışmaya Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel ortaöğretim okullarının hazırlık, 9, 10, 11 ve 12 nci sınıf öğrencileri katılacaktır.

Temalarda Aranacak Şartlar 

Yarışmaya katılacak temalarda aşağıdaki şartlar aranacaktır. a) Temalar 4 kelimeyi geçmeyecektir. b) Mehmet Âkif ERSOY'un şair kişiliği, birleştirici ve bütünleştirici yönü, kahramanlık sembolü olarak milletimize öncülük etme rolü ile vatan ve millet sevdalısı olma özelliğini yansıtan ve estetik duygu uyandıran temaların seçilmesine özen gösterilecektir. c) Yarışmaya katılacak öğrenciler, ek-1'de yer alan forma; önerdikleri temayı, öğrenci adısoyadını, okulunu, sınıfını, adres ve telefon bilgilerini doldurarak imzalayacaklardır. d) Her öğrenci, yarışmaya en fazla bir (1) temayla katılabilecektir. e) Her ilde birinci seçilen tema Bakanlığa gönderilecektir.

Başvuru

Yarışmaya katılacak temaların ilk değerlendirmesi okullarda yapılacaktır. Okullarda dereceye giren temalar ilçe millî eğitim müdürlüklerine, ilçelerde ilk üçe giren temalar, il millî eğitim müdürlüklerine, illerde birinci olan temalar ise Bakanlığa gönderilecektir.

Takvim

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Akyazı Dokurcun Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)