İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anama Haftası Kurumumuzda Yapılan Törenle Kutladık

İstiklal marşımız,  istiklal mücadelemizin en çetin döneminde birliğimizi,  beraberliğimizi ve azmimizi güçlendiren vatan ve millet sevgimizi coşturan,  kararlılığımızı ve cesaretimizi tüm dünyaya anlatan milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un şahsında milletimizin duygu, düşünce ve inanç dünyasını yansıtan istiklal marşımız,  istiklal mücadelemizin en çetin döneminde birliğimizi,  beraberliğimizi ve azmimizi güçlendiren vatan ve millet sevgimizi coşturan,  kararlılığımızı ve cesaretimizi tüm dünyaya anlatan milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un şahsında milletimizin duygu, düşünce ve inanç dünyasını yansıtan sadece yazıldığı dönemin değil Türkiye Cumhuriyeti olarak bugünümüzün ve geleceğimizin varoluş felsefesini içinde barındıran,  her okuyuşumuzda bağımsızlık için vermiş olduğumuz mücadeleyi bizlere tekrar tekrar anımsatan nadide bir eserdir.

İstiklal marşımızın kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma günü teması , ''yüreklerde akif, dillerde hürriyet ''olarak belirlenmiştir. Keçiören Halk Eğitimi Merkezi olarak hazırladığımız program saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesiyle başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı türk işaret dili kursiyeri Ece SEYİTDANLIOĞLU yaptı.

3-6 yaş oyun odası kursunun sevgili  minik kursiyerleri milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY tarafından yazılan istiklal marşımızın on kıtasını seslendirdiler.

Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un hayatını konu alan videonun izlenmesinin ardından,  program yabancılar için türkçe kursu kursiyerlerimizden Salih SÜLEYMAN'ın ''Zulmü Alkışlayamam '' isimli şiiri seslendirmesiyle sona erdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Keçiören Keçiören Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)