İstiklal Marşımızın Kabulü Programımız

Mehmet Akif ERSOY´un yazdığı 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 98. yılı okulumuzda düzenlenen törenle kutladık.

İstiklal Marşı 17 şubat 1921 tarihinde Hakmiyeti Milliye Sebilürreşat ta yayınlanır.Açık Söz gazetesi ise marşı süslü bir çerçeve içinde birinci sayfaya koyarken şu açıklamayı yapar:” Her mısrada Türk ve İslam ruhunun ulvi mübarek hisleri titreyen bu abide-i sanatı, kemal-i hürmet ve mübahatla (övünçle) derc ediyoruz."

İlk yayınından 12 gün sonra da Konya’ da Öğüt gazetesinde yer alan İstiklal Marşına karşı Anadolu gazetelerinin olumlu bir yaklaşım içinde oldukları görülmektedir. İstiklal Marşı 12 Mart 1921 günü kabul edilir. 

Gerçekleştirdiğimiz törende okunan şiir ve türkülerin yanı sıra "İstiklal Marşı Okuma Yarışması" da düzenledik. Yarışmamızın sonucunda 5-A sınıfından Emine Kılıç birinci, 7-B sınıfından Gülbahar Çakır ikinci, 7-A sınıfdan İde Çakır üçüncü oldu. Juri üyelerimiz öğrencilerimize hediyelerini takdim etti ve kutladı. Okul olarak biz de başarılının devamını diler ve tebrik ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Viranşehir Büyük Bardakçı Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)