İstiklal Marşımızın 103. Kabul Yıl Dönümü Kutlandı

Zara Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Okulun düzenlediği ilçe programında, öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan etkinliklerle bu önemli gün anlam ve önemine uygun şekilde yad edildi.

 

Program kapsamında, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Ödül töreni, katılımcılara duygusal anlar yaşatırken, başarılı öğrencilerin onurlandırılması etkinliğe ayrı bir anlam kattı.

Okul Müdür Başyardımcısı Çağrı Toğa, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirirken, duygu dolu anlar yaşattı. Ayrıca, okul kütüphanesi ve kültür edebiyat kulübü öğretmenleri Neslihan Uğur ve Meltem Sarıtepe yönetimindeki etkinlikler, öğrencilerin gösterdiği performansla dikkat çekti.

Programda, Çağrı Toğa'nın yazıp yönettiği oyunla Mehmet Akif Ersoy'un son günleri sahnelendi. Bu sahne, izleyicilere duygusal anlar yaşatırken, Ersoy'un vatanseverliği ve milli duyguları ön plana çıkarıldı.

Özellikle, ilçe birincisi öğrencilerin İstiklal Marşı'nı duygu dolu bir şekilde okuması, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Programa, Zara Kaymakamı Enes Emircan Buyuran başta olmak üzere daire kurum amirleri, yarışmacı öğrenciler, okul öğrencileri ve velileri de yoğun katılım gösterdi. Bu anlamlı etkinlik, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'nın önemini bir kez daha vurgulayarak, genç nesillere milli değerlerin aktarılması açısından büyük önem taşıdı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Zara Zara Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)