İstiklal Marşımız 101 Yaşında

Asım'ın nesli... Diyordum ya... Nesilmiş gerçek

İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek

Şüheda gövdesi, bir baksana dağlar taşlar

O rükû olmasa, dünyada eğilmez başlar

İstiklal marşımız 101 yaşında... Türk milletinin bağımsızlığını temsil eden İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Milli Marş' olarak kabul edilmesi ile her yıl 12 Mart günü 'İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü' olarak kutlanmaktadır. 

Ev sahipliğini okulumuz İskender Paşa Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin yapmış olduğu tören Sayın Kaymakamımız Ahmet Salih POÇANOĞLU, Belediye Başkanımız,  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Daire Amirleri, Sivil Toplum ve Parti Kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğretmen arkadaşımız ve öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleşti. 

Sunuculuğunu okulumuz Müdür Yardımcısı Merve ALPTEKİN'in yaptığı törene öğretmen ve öğrencilerimiz şiir ve konuşmalarıyla katılım sağladılar. Anadolu Lisesi öğrenci grubunun sunduğu oratoryoya, okulumuz öğrencisi Umut KAYA 'İstiklal Marşı'mızı okuyarak eşlik etti.

Günün anısına düzenlenmiş olan yarışmalarda ödül alan öğrencilere ödülleri Sayın Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz tarafından verildi.

Mehmet Akif'in "O'nu milletime ve kahraman ordumuza hediye ettim. Zaten 'O' milletin eseridir, milletin malıdır. Ben yalnız gördüğümü yazdım." dediği İstiklal Marşı'mızın sonsuza kadar söylenmesi ve bayrağımızın sonsuza kadar dalgalanması ortak dileklerimizle programımız sona erdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Artvin Ardanuç İskender Paşa Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)