İstiklal Marşı Yılı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan karar gereği 2021 yılı "İstiklal Marşı Yılı" olarak kutlanacak.

Türkiye genelinde olduğu gibi okulumuzda da yıl boyunca Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Marşı'nı anlatan etkinlikler düzenlenecek!

Ülkemizin en zor şartlar altında bulunduğu dönemde kaleme alınan İstiklal Marşı'mız, bağımsızlığımızın, geleceğimizin, milletimizin azim ve kararlılığının sembolüdür. Bu yüzden marşımız aynı zamanda İstiklal Harbimizin manifestosudur. Zorlukların ve sıkıntıların hep beraber nasıl aşılacağını canlı bir dille gözler önüne serer.

İstiklal Marşı'mız, her zaman diri, her zaman tazedir; onda şiirle tarih, duyguyla düşünce bir aradadır. Büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un mısralarında en öz biçimde ortaya konan vasıflarımız, değerlerimiz ve ideallerimiz geleceğimizi şekillendirecek temel unsurlardır.  2021 yılının  "İstiklal Marşı Yılı" olmasını içeren düzenlemeyle yıl boyunca bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından İstiklal Marşı'nın anlamını ve Millî Mücadele'nin önemini anlatmak amacıyla halkın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenlenecek.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Buca Buca Cengiz Sani İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)