İstiklal Marşı Kabulünün 99. Yıldönümü

Bağımsızlığı, Milli birlik ve beraberliği belirleyen İstiklal Marşı'nın kabulü okulumuz bahçesinde coşkuyla kutlandı.12 Mart 1921'de Mehmet Âkif Ersoy tarafından yazılan eser, ilk TBMM tarafından "İstiklâl Marşı" olarak kabul edilmiştir

       Bağımsızlığı, Milli birlik ve beraberliği belirleyen İstiklal Marşı'nın kabulü okulumuz bahçesinde coşkuyla kutlandı.12 Mart 1921'de Mehmet Âkif Ersoy tarafından yazılan eser, ilk TBMM tarafından "İstiklâl Marşı" olarak kabul edilmiştir.

       Maarif Vekaleti, Kurtuluş Savaşımızın başlarında, milli bir ruh bilincinin daha da arttırılmasını sağlamak amacıyla 1921'de para ödüllü bir güfte yarışması düzenlemiştir. Bu yarışmaya 724 şiir katılmıştır. Kazanan kişiye para ödülü verileceği için önce yarışmaya katılmak istemeyen Mehmet Âkif Ersoy, Maarif Vekili(Milli Eğitim Bakanı) Hamdullah Suphi'nin ısrarı üzerine, Türk Ordusu'na hitap ettiği şiirini yarışmaya koymuştur. 724 şiir arasından yapılan elemeler sonucu 12 Mart 1921 de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin oturumunda, bazı mebusların itirazlarına rağmen Mehmet Âkif'in yazdığı şiir coşkulu alkışlarla kabul edilmiştir. İstiklâl Marşı'nı mecliste okuyan ilk kişi dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver olmuştur. Mehmet Âkif Ersoy İstiklâl Marşı'nın güftesini, şiirlerini topladığı Safahat'a dahil etmemiş ve İstiklâl Marşı'nın Türk Milleti'nin eseri olduğunu beyan etmiştir.

      İstiklal   Marşımızın yazarı vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Malatya Battalgazi Fatih Hüseyin İlbak İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)