İstanbul'un Fethinin 570. Yılı Kutlu Olsun

“İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.” Hz. Muhammed'in sözleri ile müjdelediği fetih bundan tam 570 yıl önce Osmanlı hükümdarı Fatih Sultan Mehmet tarafından gerçekleşmiştir. 

 

İstanbul'un fethi, Osmanlı İmparatorluğu'nun Bizans İmparatorluğu'nun başkenti olan İstanbul'u (o dönemde Konstantinopolis olarak bilinir) ele geçirdiği tarihi bir olaydır.

 

Bir destanın yazıldığı günü kutluyoruz! İstanbul'un Fethi'nin 570. yıl dönümünde tarihin büyüsüne kapılıyoruz. Fatih Sultan Mehmet'in önderliğinde gerçekleşen bu muhteşem zafer, cesaretin, azmin ve vatanseverliğin örneği olarak hafızalarımıza kazınmıştır. İstanbul, bir medeniyetler beşiği olarak ayakta durmaya devam ediyor. İstanbul'un Fethi'nin yıldönümünde bu büyük zaferi coşkuyla kutluyoruz.

 

İstanbul'un fethinin 570. yıldönümünün bütün milletimize hayırlar getirmesi temennisiyle, başta fethin mimarı Fatih Sultan Mehmed Han Hazretleri olmak üzere, bu cennet vatan için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum!

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Altındağ Fatih Sultan Mehmet İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)