İstanbul / Üsküdar Ahmet Ratıp Paşa Güzel Sanatlar Lisesi

Telefon:02163345611 Adres:AZİZ MAHMUT HÜDAYİ MAH. DOĞANCILAR CAD. MITHATPAŞA MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO 47/1 ÜSKÜDAR / İSTANBUL Web Sitesi:https://ahmetratippasagsl.meb.k12.tr İstanbul Okulları, İstanbul Üsküdar Okulları, İstanbul Güzel Sanatlar Liseleri, İstanbul Üsküdar Güzel Sanatlar Liseleri, Güzel Sanatlar Lisesi Haberleri, İstanbul Güzel Sanatlar Lisesi Haberleri, İstanbul Üsküdar Güzel Sanatlar Lisesi Haberleri
Kaynak:https://ahmetratippasagsl.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonÇağdaş yaklaşımlarla düşünsel ve sanatsal anlamda etki alanını genişleterek;yaratıcı,yenilikçi,sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştiren Eğitim-Öğretim alanında öncü bir kurumdur.
MisyonOkulumuz;Atatürk ilke ve düşüncelerini benimsemiş; okuyan,araştıran anlayan ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş;donanımlı,becerikli özgüveni yüksek,iletişim ve paylaşıma açık,sanat duyarlığı gelişmiş;adaletli,gayretli,yaratıcı,girişimci,barışçı,sağlıklı ve mutlu birer birey yetiştirmek;okul ve çevre şartlarına uygun imkanlar dahilinde ortam hazırlamayı hedeflemektedir.
Telefon02163345611
AdresAZİZ MAHMUT HÜDAYİ MAH. DOĞANCILAR CAD. MITHATPAŞA MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO 47/1 ÜSKÜDAR / İSTANBUL
İnternet Sitesihttps://ahmetratippasagsl.meb.k12.tr
Harita
UlaşımAZİZ MAHMUT HÜDAYİ MAH. DOĞANCILAR CADDE NO:47 PK:34672 ÜSKÜDAR/İSTANBUL
Servis BilgisiServis Yoktur.
Kontenjan BilgileriRESİM BÖLÜMÜ:30 MÜZİK BÖLÜMÜ:30
RESİM BÖLÜMÜ: Genç ve dinamik kadrosuyla ilk ve Çağdaş Eğitim-Öğretim teknik ve yöntemlerini uygulamaktayız.Öğrencilrin teorik ve pratik anlamda bir üst eğitim kurumuna hazırlamak,bilgili sanatsal anlamda becerilerini kazanmış birer mutlu birey olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir.Resim alanında Eğitim Öğretim programları doğrultusunda konular işlenirken,öğrencilerin ilgi,istek ve kabiliyetleri doğrultusunda yönlendirerek rehberlik edilmektedir.
Çağın gerekleri doğrultusunda yenilikleri takip etneleri,yeni teknik ve yöntemlerle Özgün çalışmalar üretmeleri amaçlanmaktadır.
Dört yıllık Eğitim Öğretim sürecinde,Resim alanında Desen,İki Boyutlu,Üç Boyutlu ve Grafik dersleri temel olmak üzere farklı disiplinlere ışık tutacak doğrultuda,Sanat Tarihi alanında da yeterli donanıma sahip olan,bilgilendirme,araştırma,teknik ve yöntemler ile öğrencinin gelecekte seçecekleri alanları belirlemelerine de yardımcı olmak hedeflenmektedir.

MÜZİK BÖLÜMÜ:Öğrencilerimize verilecek olan müzik eğitimin temel amacı, geleneksel ve çağdaş dünya müzik kültürünü özümsemiş, yeniliğe ve gelişmeye açık, çağa ayak uydurabilen, farkındalık seviyesi yüksek gençler yetiştirmektir. Bu doğrultuda, ilk yıldan başlayarak kültür derslerinin yanı sıra, Türk müziği, Batı müziği dersleri teorik ve uygulamalı olarak işlenirken, öğrencilerin yetenek ve ilgileri doğrultusunda Bireysel Çalgı Eğitimi dersleri de yürütülmektedir. Dört yıllık eğitimin sonucunda mezun olan tüm öğrencilerimizin Müzik Öğretmenliği, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Konservatuvar gibi sanat eğitimi kurumlarına tam kadro olarak yerleştirilmesi amaçlanmaktadır.
Ders SaatleriDERS BAŞLANGIÇ:09.00-BİTİŞ:15.50
Yabancı Dilİngilizce
İnternet BağlantısıFatih Projesi Fiber İnternet
  • Öğretmen Sayısı9
  • Öğrenci Sayısı39
  • Derslik Sayısı7
Kaynak:https://ahmetratippasagsl.meb.k12.tr/34/22/768415/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)