İstanbul / Sultangazi Mevlana Ortaokulu

Telefon:02125942009 Adres:Esentepe Mah. 2854 Sk. 34, 36 Sultangazi / İSTANBUL Web Sitesi:https://sultangazimevlanaortaokulu.meb.k12.tr İstanbul Okulları, İstanbul Sultangazi Okulları, İstanbul Ortaokulları, İstanbul Sultangazi Ortaokulları, Ortaokul Haberleri, İstanbul Ortaokul Haberleri, İstanbul Sultangazi Ortaokul Haberleri
Kaynak:https://sultangazimevlanaortaokulu.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonHer yeni düşünce bir uygarlığın; her eğitimli insan çağdaş ve güçlü bir Türkiye’nin müjdecisidir. Geleceğin Türkiye’sini güneş gibi aydınlatmak, yıldızlar kadar yükseltmek ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak, bilimin ışığında yürümek için el ele vermek.
Atatürk ilkelerinin ışığında, milli eğitimimizin temel amaçları doğrultusunda milli ve manevi değerlerimize bağlı, aydın fikirli, çağdaş düşünceli sorumluluk duygusu gelişmiş, kendine güvenen 21. Yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda yetişmek üzere orta öğrenime öğrenci yetiştirmek için varız.
Her öğrencinin iyi bir üst eğitim kurumuna yerleşmesini ve sosyal becerilerini geliştirmesini, toplumsal ve milli değerleri yaşamasını sağlamak, çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteği ve yeteneğini kazandırmaktır
MisyonBiz, Mevlana Ortaokulu olarak;
• Bütün öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak,
• Onların bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve gözeterek bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak,
• Öğrencilerimizi daha özgür sınıf ve daha özgür okul ilkesine uyarak eğitip geliştirmek,
• Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve velilerimizi 21.yüzyıla hazırlamak,
• Çağdaş uygarlık yolunda bilimi yol gösterici olarak görmek,
Okulumuzda bir atılım, bir değişim yaratarak okul toplumunun gelişmesini sağlamak, İçin VARIZ ve ÇALIŞMAKTAYIZ

Büyük düşünebilen ve bunu hayata geçirme çabasında olan, insanların mutluluğunu hedeflemiş, milli ve manevi kültürünü evrensel değerler içinde koruyup geliştiren, bilgiyi etkili ve verimli kullanabilecek, dünya çapında bireyler yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır.

Eğitim-öğretimde kaliteyi artırmamızın amacı, Atatürk ilke ve İnkılâplarına bağlı, evrensel insani değerlere saygılı, kendimize, ailemize, vatanımıza ve ulusumuza yararlı bireyler olmaktır. Bu amaç bizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracaktır. Bizler eğitimci ve öğrenciler olarak, geleceğimizi eğitim kurumlarında şekillenecek nesillerin tayin edeceğinin bilincindeyiz. Bu yüzden öğrencilerimizin yaparak - yaşayarak kendi varlığının farkına varması, gözlem alışkanlığı kazanması, kafasını işlettiği kadar, elini kullandığı kadar vicdanının sesine kulak vermesi, gülebildiği kadar güldürmeyi, düşünmeyi öğrenebildiği kadar düşündürmeyi, eleştirdiği ölçüde eleştirilmeyi, sevmeyi becerdiği kadar sevilmeyi, sorgulayabildiği kadar sorgulanabilmeyi öğrenebilen ayrıca pörsümüş kişilikten sıcak, sevecen, saygın ve onurlu bir insan olarak ödev bilincine erişmiş, sorumluluklar alabilen bireyler olarak yetişmeleri tek amacımızdır.

Öğrencilerimiz daha çok üreten, verim alınan insan anlayışından öte; erdemli yardımsever, yapıcı, insancıl, aldığı eğitimle kendi yeti yeteneklerini kullanarak yaşamla ilgili tüm sorunları çözebilecek, özgürlüğün, onurun, kimliğinin ve kişiliğinin bilincinde olmalıdırlar.

Yasakçı, korkutucu, baskıcı, zorbacı ve sevgiden uzak erdemsiz eğitimin yol açtığı “SİNDİRİLMİŞ İNSAN” yerine sevgi, hoşgörü ve insana saygıyı esas alan erdemli eğitimin yol açtığı “EĞİTİLMİŞ İNSAN” yetiştirmek temel görevimiz olmalıdır.
Telefon02125942009
Faks02125942010
AdresEsentepe Mah. 2854 Sk. 34, 36 Sultangazi / İSTANBUL
İnternet Sitesihttps://sultangazimevlanaortaokulu.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriEsentepe Mah. 2854 Sk. 34, 36, SULTANGAZI/ISTANBUL
Ulaşımİl merkezine 19 km ilçe merkezine 2 km *Ahmet Yesevi caddesi üzerindeki SANKO otobüs durağına 5 dk yürüme mesafesinde,
*Okulumuza 5 dk yürüme mesafesinde olan Yunus Emre Mahallesi son durak mevkinde Eminönü,Beşiktaş,Topkapı,Bayazıt,Şişli,Otogar ve Başakşehire İETT ve minübüslerle ulaşım sağlanmaktadır.
Merkezden Uzaklıkİl merkezine 19 km ilçe merkezine 2 km
Ders Saatleri08:00 -- 13:30
Yabancı Dilİngilizce
Isınma TürüDoğal gaz
İnternet BağlantısıFatih Projesi Fiber İnternet
  • Öğretmen Sayısı39
  • Öğrenci Sayısı1286
  • Derslik Sayısı31
Kaynak:https://sultangazimevlanaortaokulu.meb.k12.tr/34/41/745150/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)