İstanbul / Pendik İsa Yusuf Alptekin Ortaokulu

Telefon:0216 493 52 21 Adres:Orhangazi Mahallesi Özen Sokak No 41 Pendik/ İstanbul Web Sitesi:https://iyalptekin.meb.k12.tr İstanbul Okulları, İstanbul Pendik Okulları, İstanbul Ortaokulları, İstanbul Pendik Ortaokulları, Ortaokul Haberleri, İstanbul Ortaokul Haberleri, İstanbul Pendik Ortaokul Haberleri
Kaynak:https://iyalptekin.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonDaha modern fiziki şartlar içerisinde, öğrencilerin öğrenmesine ve eğitilmesine her türlü fırsatın verildiği, herkesin her gün daha iyiye ulaşmak için çalıştığı, bilgiye ulaşan, ulaştığı bilgiyi paylaşan öğrenciler yetiştirmek, mezunlarının hepsi bir ortaöğretime devam ederek mezun olan, yüksek öğrenimini tamamlayıp hayata atılan kendine, çevresine ve topluma faydalı olan bireyler yetiştirmek ve herkesin çocuğunun eğitimi için tercih ettiği bir kurum haline gelmektir.
MisyonTürk Milli Eğitiminin amaç ve ilkeleri doğrultusunda, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, teknolojik gelişmelere uyum sağlayacak şekilde ruh ve beden sağlığı açısından kendisine güvenen bireyler yetiştirmek için varız.
BaşarılarAtletizm koşu branşında Pendik´te 60 metrede öğrencimiz Büşra Koç 1. olmuştur.
Pendik okullararası futbol turnuvası yıldız ve küçük erkeklerde okul futbol takımımız 4. olmuştur.
Telefon0216 493 52 21
Faks0216 493 58 99
AdresOrhangazi Mahallesi Özen Sokak No 41 Pendik/ İstanbul
İnternet Sitesihttps://iyalptekin.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriEsenyalı; İstanbul´un Pendik ilçesine bağlı bir semttir.

Orhangazi, Fatih, Ahmet Yesevi ve Esenyalı mahallelerini kapsar. Tuzla (Aydıntepe Mahallesi)´ya sınırı vardır. Ayrıca bu sınırda Tuzla Tersanesi´nin bir bölümü yer almaktadır. Şu anda İski´nin depo olarak kullandığı bir tepe de bu semtte yer almaktadır.
Ulaşımİlçe Merkezine Uzaklık: 8,6 km
İl Merkezine Uzaklık : 45 kmKartal´dan 133 numaralı Kartal - Güzelyalı İETT hattı ile 133 AK Kartal - Akfırat özel halk otobüslerine binerek Cumhuriyet Caddesi Divan Yolu Durağı (Mavi Boncuk Market)´nda inip karşısındaki sokağın sonuna kadar 200 m yürümeniz gerekir. Pendik´ten minibüsle gelmek isteyenler Pendik - Esenyalı Minibüsüne binip Cumhuriyet Caddesi eski pazarbaşında (Demircanlar Market) inmeli ve yukarı doğru yürüyerek Mavi Boncuk Market´in karşısındaki sokağın sonuna kadar 200 metre yürümelidir.
Merkezden Uzaklıkİlçe Merkezine Uzaklık: 8,6 km
İl Merkezine Uzaklık : 45 km
Servis BilgisiOkulumuzun servisi bulunmaktadır.
Ders SaatleriOkulumuzda henüz ortaokul ve ilkokul olarak bina ayrımına gidilmemesi sebebiyle ikili öğretim yapılmaktadır.
Sabah Grubu (İkinci Kademe)
Ders Başlangıç = 08:00 Ders Bitiş = 13:40
Öğlen Grubu (Birinci Kademe)
Ders Başlangıç = 13:50 Ders Bitiş = 18:40
Isınma TürüDoğalgaz
İnternet BağlantısıFatih Projesi Fiber İnternet
Sportif EtkinliklerVoleybol, futbol, masa tenisi, atletizm branşlarında küçükler ve yıldızlar olarak müsabakalara katılım sağlanmaktadır.
Okul spor şenlikleri adı altında her yıl spor etkinlikleri düzenlenmekte öğrencilerin katılımı sağlanarak keyifli ve eğitici bir zaman dilimi hazırlanmaktadır.
Gerekli izinlerin alınması halinde Ataköy Olimpiyat evi, Olimpiyat Stadı ve çeşitli spor komplekslerine yapılacak geziler 2016-2017 eğitim öğretim yılı gezi planları arasındadır.
Başlangıç seviyesinden başlayarak 7. ve 8. sınıf öğrencilerimizle satranç egzersizi yapılmaktadır.
Bilimsel EtkinliklerGörsel sanatlar dersinde yapılan ebru çalışmaları ve diğer sanat etkinlikleri her sene düzenlenen yıl sonu sergisinde gösterilmektedir.
Okulumuzda, her pazar günü Baba Destek Eğitim Programı gerçekleştirilmektedir.
5. sınıflar ile Kültür Köprüsü Projesi kapsamında Van Erciş Ulupamir Köyü ile İngilizce- Türkçe, İngilizce-Türkçe-Kırgızca; Adana Aladağ Yatılı Bölge Okulu ile İngilizce-Türkçe mektup arkadaşlığının hazırlıkları yapılmaktadır.
Yabancı dil dersi kapsamında bilgi yarışmaları bu yılki etkinlik planlarımız arasındadır.
Türkiye Bağımlılık Mücadelesi Eğitim programı ile öğrencilerimiz düzenli olarak bilgilendirilmektedir.
5. sınıflara yönelik gerçekleştirilen drama egzersizi sonucu olarak 23 Nisan´da tiyatro gösterisinin sergilenmesi planlanmaktadır.
Türkçe öğretmenlerimiz tarafından çeşitli sınıf kademelerini içeren bir tiyatro gösterisinin ve şiir dinletisinin hazırlıkları devam etmektedir.
8. sınıf öğrencileri ile kitap fuarı gezisi planlarımız arasındadır.
  • Öğretmen Sayısı40
  • Öğrenci Sayısı781
  • Derslik Sayısı1
Kaynak:https://iyalptekin.meb.k12.tr/34/16/739864/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)