İstanbul / Maltepe Adnan Kahveci Ortaokulu

Telefon:216 370 98 17 Adres:ZÜMRÜTEVLER MAH. HANIMELİ CAD. ADNAN KAHVECI ORTAOKULU BLOK NO: 27 İÇ KAPI NO: 2 MALTEPE / İSTANBUL
İlçe merkezine uzaklık 3 km´dir.
Okulumuz Maltepe Köprüsü´nün üst kısmında olup, köprüye yürüme mesafesindedir. Maltepe merkezden kalkan Başıbüyük minübüsleri ve Maltepe Köprüsü´nden geçen otobüs, metro veya minübüs vasıtası ile okulumuza ulaşılabilir.
Web Sitesi:https://adnankahveciortaokulu.meb.k12.tr İstanbul Okulları, İstanbul Maltepe Okulları, İstanbul Ortaokulları, İstanbul Maltepe Ortaokulları, Ortaokul Haberleri, İstanbul Ortaokul Haberleri, İstanbul Maltepe Ortaokul Haberleri
Kaynak:https://adnankahveciortaokulu.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonTürk Milli Eğitiminin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda eğitim hizmetinde mükemmeli yakalamak için çalışanları ve paydaşları ile birlikte uyum içinde bütün olanaklarını seferber ederek çağın gereklerine uygun araçlarla soran, sorgulayan, topluma karşı sorumlu, kültürlü bireyler yetiştirmektir.
MisyonTürk Milli Eğitimin İlke ve amaçlarına uygun olarak, içinde hizmet verilen bölgeyi de kapsayacak şekilde öğrenmenin, eğitilmenin, çağdaş ,laik, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı bireylerin oluşumunun sağlanması ve giderek mükemmele ulaşabilecek bir ortam ve enerji yaratmak.
Telefon216 370 98 17
Faks216 383 03 76
AdresZÜMRÜTEVLER MAH. HANIMELİ CAD. ADNAN KAHVECI ORTAOKULU BLOK NO: 27 İÇ KAPI NO: 2 MALTEPE / İSTANBUL
İlçe merkezine uzaklık 3 km´dir.
Okulumuz Maltepe Köprüsü´nün üst kısmında olup, köprüye yürüme mesafesindedir. Maltepe merkezden kalkan Başıbüyük minübüsleri ve Maltepe Köprüsü´nden geçen otobüs, metro veya minübüs vasıtası ile okulumuza ulaşılabilir.
İnternet Sitesihttps://adnankahveciortaokulu.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriOkulumuz Zümrütevler Mahallesi, Hanımeli Caddesi; NO:21 adresinde bulunmakta olup, Maltepe Köprüsü´nün üst kısmında, Zümrütevler Sağlık Ocağı´nın arka sokağındadır.
UlaşımOkulumuz Maltepe Köprüsü´nün üst kısmında olup, köprüye yürüme mesafesindedir. Maltepe merkezden kalkan Başıbüyük minübüsleri ve Maltepe Köprüsü´nden geçen otobüs, metro veya minübüs vasıtası ile okulumuza ulaşılabilir.
Merkezden Uzaklıkİlçe merkezine uzaklık 3 km´dir.
Servis BilgisiOkul taşıtları mevcuttur.
Ders SaatleriOkul saatleri 08:50-15:20 Destekleme ve yetiştirme kursları 15:35 - 17:15
Ana sınıfları için Sabahçı Grup:07.30-12.30
Öğlenci Grup:13.00-18.00
Yabancı Dilİngilizce
Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim uygulanmaktadır.
Isınma TürüDoğalgaz
İnternet BağlantısıFatih Projesi Fiber İnternet
Sportif EtkinliklerÖğrencilerimiz sportif başarılarıyla ünlüdür. Spora yatkın olan öğrencilerimiz için okulda hentbol,voleybol, basketbol, badminton, atletizm, futsal, masa tenisi, geleneksel çocuk oyunları takımları mevcuttur. Ayrıca karate, judo, tekvando branşlarıyla da ilgilenen öğrencilerimiz mevcut olup bu öğrenciler desteklenmekte ve katıldıkları yarışmalarda başarılarıyla dikkat çekmektedir bu branşlardaki yetenekli öğrencilerimize gönüllü eğitimler verilmektedir.Takımlarımızın gerek ilçe, gerek il, gerekse Türkiye Şampiyonluklarında dereceleri mevcuttur.
Hentbol Yıldız Kız ve Küçük Kız Takımlarımız İstanbul Müsabakalarında elde ettiği başarılarla bölge finallerine katılma hakkı kazanmış; bir önceki dönem Türkiye İkincisi olan Hentbol takımımız bu yıl da şampiyonluk yolunda final mücadelesine kalmıştır.
Yeni spor branşları da öğretmenlerimizce takip edilerek öğrencilere tanıtılmakta ve bu spor branşları için de uygun alanlar oluşturulmaktadır.
Bilimsel EtkinliklerAmacımız her alanda çağın gerekleriyle donanmış öğrenciler yetiştirebilmektir. Bundan dolayı mevcut olan fen labaratuvarları ve bilişim labaratuvarlarına ek olarak iki adet robotik atölyesi kurulmuştur. Bu atölyelerde öğrencilerimiz geleceğin mesleği ola robotik kodlama diliyle tanışmaktadırlar. Bu sınıflarda robotik programlama dili olan scratch, lego ve arduino öğrenerek analitik düşünme becerilerini geliştirmekte ve kariyer planlarını deneyimlemektedirler.
Okulumuzda uygulanan Harezmi Eğitim Modeli ile öğrencilerimiz proje geliştirme ve süreci yönlendirme becerisi kazanırken, değişik disiplinlerin bir arada projelerde ifade bulmasını sağlıyor; işbirliğine dayalı ürün oluşturabilmeyi deneyimliyor ve bu süreçte üst düzey düşünme becerileriyle donanmaktadırlar.
ProjelerTÜBİTAK Projelerine ek olarak, Harezmi Eğitim Modeli Projeleri, E Twınnıng Projeleri, Umudum Öğretmenim, Beslenme Dostu Okul, Beyaz Bayraklı Okul, Okul Sağlığı, Sıfır Atık, Veli Akademileri projelerine ek olarak branşlar bazında gerçekleşecek diğer projeler mevcuttur.
  • Öğretmen Sayısı80
  • Öğrenci Sayısı1198
  • Derslik Sayısı36
  • BT Odası Sayısı2
  • Kütüphane Sayısı1
  • Oyun Odası Sayısı1
  • Çok Amaçlı Salon Sayısı1
Kaynak:https://adnankahveciortaokulu.meb.k12.tr/34/30/740677/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)