İstanbul / Küçükçekmece Toki Kardelen Anaokulu

Telefon:0 212 470 29 33 Adres:Atakent Mah. Şehit Yılmaz Özdemir Cad. Güneşpark 1 Evleri Yanı, ASTERA PARK Evleri Karşısı HALKALI/K.ÇEKMECE/İST Web Sitesi:https://tokikardelenanaokulu.meb.k12.tr İstanbul Okulları, İstanbul Küçükçekmece Okulları, İstanbul Anaokulları, İstanbul Küçükçekmece Anaokulları, Anaokulu Haberleri, İstanbul Anaokulu Haberleri, İstanbul Küçükçekmece Anaokulu Haberleri
Kaynak:https://tokikardelenanaokulu.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonVİZYONUMUZ
Çocukların gelişim düzeyleri, ilgi alanları ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan eğitim programları ile onların, daha sonraki eğitimlerine temel oluşturacak ulusal ve uluslar arası düzeyde kaliteli eğitim kurumu olmak.
MisyonMİSYONUMUZ
Türk Milli Eğitim Sistemi’nin genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak okul öncesi eğitim çağındaki çocukların bilişsel, sosyal-duygusal, psiko-motor, dilsel gelişim alanları ve özbakım becerilerini bir bütün olarak destekleyen, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, milli, manevi ve evrensel ahlak kültürüne sahip, doğaya saygılı, bilimsel bilgiyi ön plana çıkaran, sanatsal, spora ve kültürel etkinliklere önem veren yaratıcılığı destekleyen, yeniliklere açık eğitim anlayışı olan bireyler olarak hayata hazırlamak için ailelerimiz, öğretmenlerimiz ve personellerimiz ile birlikte işbirliği içinde planlamalara ve uygulamalara etkin katılımı sağlayan bir kurum olmaktır.
BaşarılarOkulumuz;
• 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı’nda “Hepimiz Birer İyi Örneğiz” projesi ile sunum hakkı kazanmıştır.
• Okulumuz 2014- 2015 Eğitim Öğretim yılında temizlik ve hijyen konusunda göstermiş olduğu hassasiyet sonucunda “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanmıştır. Bu protokol ile; eğitim kurumlarının, temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
• 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında atıl durumda olan yan bahçemiz çocukların gelişim alanlarını destekleyen büyük bir oyun parkına dönüştürülmüştür.
• Okulumuz 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında dengeli ve sağlıklı beslenme konusunda göstermiş olduğu hassasiyet sonucunda “Beslenme Dostu” sertifikasını almıştır. Beslenme Dostu Okullar Programı’nın yürütülmesi Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 17.05.2016 tarihinde imzalanan “Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokolü” kapsamında gerçekleştirilir. Programın amacı, ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi/özel okul/kurumların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesidir.
• Okulumuzda 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Eko-Okullar Programı uygulanmaya başlanmıştır. Eko-Okullar Programı, okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Program, okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlar.
• Okulumuzda 2017-2018 eğitim öğretim yılında “Okullarda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı” uygulanmaya başlanmıştır. Programın amacı, öğrencilerin ve okul/kurum çalışanlarının sağlığının korunması, temizlik ve hijyen konusunda teşviki ve geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlıklı hayat tarzlarının ve alışkanlıklarının kazandırılması ve sağlık eğitiminin verilmesi amacıyla iş ve işlemlerde eşgüdümün sağlanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının işbirliği içerisinde yürüttüğü programdır.
• Okulumuzda 2017-2018 eğitim öğretim yılında “Okullarda Orman Programı” uygulanmaya başlanmıştır. Okullarda Orman Programı amacı, orman eko-sistemi ile ilgili bilginin ormanın içinde, ormanlara inceleme gezileri düzenleyerek arttırılması ve deneyimlerin uluslararası düzeyde paylaşılması olan bir çevre eğitim programıdır.
• Okulumuzda 2018-2019 eğitim öğretim yılında “Harezmi Eğitim Modeli Programı”nu uygulayan pilot okul olarak seçilip eğitim modeli uygulanmaya başlanmıştır. Programın amacı, disiplinler arası yaklaşımı yeniden yorumlayarak farklı disiplinlerin eş değerde yer aldığı işbirliğini benimseyen, Bilgisayar bilimi öğretimini Sosyal Bilim dalı ile de bütünleştirilen, Bilgi İşlemsel Düşünme becerisinin hayata adapte edildiği, Programlama ve Öğretim araçlarının etkin kullanıldığı, Robotik ve Oyun tasarımı ile eğlenerek üreten, kendini sürekli güncelleyen bir eğitim modeldir.
• Okulumuzda 2018-2019 eğitim öğretim yılında “Veli Akademileri Programı” uygulanmaya başlanmıştır. Öğrencilerin velilerine yönelik okul-veli arasında iletişimi ve iş birliğini güçlendirmek suretiyle velileri bilinçlendirerek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan okul merkezli veli eğitim projesidir.
• Okulumuzda 2018-2019 eğitim öğretim yılında “Ağaçların Adlandırılması İstanbul Programı” uygulanmaya başlanmıştır. Programı amacı, İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmî tüm okullarda, öğrencilerin okul bahçelerinde bulunan ağaçların adlarını öğrenip, tanıyabilmeleri, bu konuda bilgi eksikliğini gidererek doğaya saygılı olmalarını sağlamaktır.
• Okulumuzda 2018-2019 eğitim öğretim yılında “Sıfır Atık Programı” uygulanmaya başlanmıştır. “Sıfır Atık” Programının amacı israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.
• Okulumuzda 2018-2019 eğitim öğretim yılında “Minik Tema Programı” uygulanmaya başlanmıştır. Minik ve Yavru TEMA Programları, Milli Eğitim Bakanlığı ile arasında 3 yıllık bir işbirliği anlaşmasının imzalandığı tüm ülkede tüm yaş grubuna ait çocukları ve gençleri doğayla buluşturarak onların doğayla anlamlı bir bağ geliştirmelerini sağlamaktır.

Bu projelere 2018-2019 eğitim-öğretim yılı boyunca 13 öğretmen, 215 öğrenci ve 430 veli işbirliği ile yürütülmektedir.
Telefon0 212 470 29 33
Faks0 212 470 29 03
AdresAtakent Mah. Şehit Yılmaz Özdemir Cad. Güneşpark 1 Evleri Yanı, ASTERA PARK Evleri Karşısı HALKALI/K.ÇEKMECE/İST
İnternet Sitesihttps://tokikardelenanaokulu.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriOKULUMUZ, GÜNEŞ PARK 1 EVLERİ´NE DUVAR KOMŞUSU; ASTERA PARK EVLERİ´NİN KARŞISINDADIR.
UlaşımOKULUMUZ HALKALI MEYDANI´NA 500 M. , KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BİNASINA 500 M. MESAFEDE ATAKENT MAHALLESİNDE BULUNMAKTADIR.HALKALI MEYDANI´NDAN ATAKENT YÖNÜNE DOĞRU, 500M İLERİDEKİ KAVŞAKTAN U DÖNÜŞÜ YAPILDIKTAN SONRA GÜNEŞ PARK DURAĞINI GEÇİNCE İLK SAĞA SAPARAK OKULUMUZA ULAŞABİLİRSİNİZ.
TOPLU TAŞIMAYLA GELİNDİĞİNDE, GÜNEŞPARK EVLERİ DURAĞINDA İNEREK IHLAMUR EVLERİNİN KARŞISINDAKİ SOKAĞIN SONUNDAKİ OKULUMUZA ULAŞABİLİRSİNİZ.
Merkezden UzaklıkOKULUMUZ HALKALI MEYDANI´NA 500 M. , KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BİNASINA 500 M. MESAFEDE ATAKENT MAHALLESİNDE BULUNMAKTADIR.
Servis BilgisiSÜREN TURİZM
Ders Saatleri08:00 - 17:30
Yabancı DilİNGİLİZCE
Isınma TürüKALORİFER
İnternet BağlantısıYok
  • Öğretmen Sayısı15
  • Öğrenci Sayısı221
  • Derslik Sayısı7
  • Yemekhane Sayısı1
  • Çok Amaçlı Salon Sayısı1
Kaynak:https://tokikardelenanaokulu.meb.k12.tr/34/15/971950/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)