İstanbul / Küçükçekmece Sefaköy Anadolu Lisesi

Telefon:0 212 579 05 62 Adres:GÜLTEPE MAH. REYHAN CAD. NO 25 İÇ KAPI NO 1 KÜÇÜKÇEKMECE / İSTANBUL Web Sitesi:https://sefakoyanadolulisesi.meb.k12.tr İstanbul Okulları, İstanbul Küçükçekmece Okulları, İstanbul Anadolu Liseleri, İstanbul Küçükçekmece Anadolu Liseleri, Anadolu Lisesi Haberleri, İstanbul Anadolu Lisesi Haberleri, İstanbul Küçükçekmece Anadolu Lisesi Haberleri
Kaynak:https://sefakoyanadolulisesi.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonÖğretmen ve öğrencileri tarafından içinde yaşadıkları çağın bütün imkânları kullanılarak sosyal, kültürel ve bilimsel alanlarda özgün proje ve çalışmaların ortaya konduğu örnek ve lider bir okul olmaktır.
MisyonTürk Milli Eğitiminin Genel Amaçları ve Temel İlkeleri doğrultusunda Atatürk İlke Ve İnkılâplarına bağlı İçinde bulunduğu çağın bilimsel ve teknolojik gelişmelerine açık, okuyan, sorgulayan, hür düşünebilen, millî ve manevi değerlerine bağlı, hak ve adaletten yana tavır koyan, kendisini milletini ve insanlığı yaşatmaya ve sorunlarına çözüm aramaya adayan, kültürel değerlerini yaşayan ve yaşatan, Türkçeyi iyi kullanabilen, farklılıklara saygılı, duygudaşlık kurabilen, iletişim ve problem çözme becerisi gelişmiş, ekip çalışmasına yatkın, açık ve sosyal bir varlık olarak sürekli kendini yenileyen, yabancı bir dil bilmenin öneminin bilincinde, medya okuryazarı, bilişim teknolojilerini kullanabilen, tarihi köklerinden ve inanç değerlerinden aldığı güçle geleceği kurgulayan bireyler yetiştirmektir.
BaşarılarTemel Değerlerimiz:
1.Dürüst, tarafsız ve güvenilir olmak
2.Adil olmak
3.Sevgi dolu ve hoşgörülü olmak
4.iletişime açık olmak
5.Öğrenci odaklı olmak
6.Verilerle ve süreçlerle yönetmek
7.Çözüm üretmek
8.Önerilere açık olmak
9.Sürekli iyileştirme çabasında olmak
10.Yenilikçi olmak
11.Tam katılımı sağlamak
12.Kurum kültürünü oluşturmak
13.Yaşam boyu öğrenme anlayışını yerleştirmek
14.”Önce insan” anlayışına sahip olmak
15.İnsan kaynaklarını etkili yönetmek
Telefon0 212 579 05 62
Faks0 212 580 25 55
AdresGÜLTEPE MAH. REYHAN CAD. NO 25 İÇ KAPI NO 1 KÜÇÜKÇEKMECE / İSTANBUL
İnternet Sitesihttps://sefakoyanadolulisesi.meb.k12.tr
Harita
Ulaşımİl ve ilçe merkezine ortalama uazklıktadırOkulumuza ilçe içerisinden minibüs,otobüs gibi araçlarla kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca okulumun kapısının önü Sefaköy Lisesi adı ile otobüs durağıdır.Bu duraktan 89 A ve 89 B otobüsleri geçmektedir.Okulumuz Atatürk Havaalanını Edirne istikametine geçtikten sonra Beşyol durağından sağa içeri girilerek ulaşılan bir noktadadır. E 5 kara yoluna,Beşyol ve Florya otobüs ve metrobüs duraklarına 200 metre uzaklıktadır.
Merkezden Uzaklıkİl ve ilçe merkezine ortalama uazklıktadır
Servis BilgisiOkulumuzda öğrenci taşımacılığı yapan servis vardır.
Kontenjan Bilgileri9. Sınıf: 200
10. Sınıf: 320
11. Sınıf: 80
12. Sınıf: 520
Ders Saatleri09:00-16:05
Yabancı Dilİngilizce ve Almanca
Isınma TürüDoğalgaz Kalorifer
İnternet BağlantısıFatih Projesi Fiber İnternet
Sportif EtkinliklerOkulumuzda kız ve erkek olma üzere Futbol, Voleybol, Basketbol ve Atletizm takımları vardır.Bu türden sportif faaliyetler aktif olarak yürütülmekte ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.
Bilimsel EtkinliklerOkulumuzda akademik çalışmaların yanında üniversitelerle işbirliği kapsamında bilimsel çalışmalar yürütülmektedir.
  • Öğretmen Sayısı57
  • Öğrenci Sayısı1208
  • Derslik Sayısı24
  • BT Odası Sayısı1
  • Kütüphane Sayısı1
  • Revir Sayısı1
Kaynak:https://sefakoyanadolulisesi.meb.k12.tr/34/15/158361/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)