İstanbul / Küçükçekmece Halkalı Cumhuriyet İlkokulu

Telefon:0212 693 20 20 Adres:Atakent Mahallesi 5. Cadde No4 Küçükçekmece/İSTANBUL Web Sitesi:https://halkalicumhuriyetilkokulu.meb.k12.tr İstanbul Okulları, İstanbul Küçükçekmece Okulları, İstanbul İlkokulları, İstanbul Küçükçekmece İlkokulları, İlkokul Haberleri, İstanbul İlkokul Haberleri, İstanbul Küçükçekmece İlkokul Haberleri
Kaynak:https://halkalicumhuriyetilkokulu.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonTürk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda, Milli Eğitim Temel Kanunu’na bağlı kalarak çocuklarımızı Atatürk İlkeleri’ne bağlı, vatanını, milletini, bayrağımı seven, kişilik sahibi birer insan olarak, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyon Planına uygun şekilde yetiştirmektir.
1. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yaptığımız eğitimde; feda edilecek hiçbir öğrencimizin olmadığını ilke haline getirmek.
2. Öğrencilerimizin sosyal yaşama hazırlanmalarına yardımcı olmak.
3. Onların bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve gözeterek bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat vermek.
4. Öğrencilerimizin bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri izleyerek kendilerini sürekli yenileme ortamları hazırlamak.
5. Çağdaş olmanın ve uygarlık alanında ilerlemenin ancak bilimin yol göstericiliğinde olabileceğini kavramak ve kavratmak.
6. Okulumuzda bir atılım ve değişiklik meydana getirerek, toplumun okula bakış açısını olumlu yönde değişmesini sağlayarak, okula olan ilginin artmasını sağlamak.
7. Okul idaresi- Veli - Öğrenci; Öğretmen-Öğrenci-Veli; Okul idaresi- Öğretmen- Öğrenci ilişkilerinin süreklilik arz etmesi ve eğitim öğretimin üst düzeye çıkarılması için bu ilişkilerin gerekliliğinin kavratılması.
8. Atatürk’ün çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma ülküsünü hedefleyen, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk Milletine karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan vatanını ve milletini seven, tehdit, baskı ve korkudan uzak bireyler yetiştirmek.
9. Gerek öğretmenlerimizi, gerekse öğrencilerimizi; yaratıcı fikirler sunabilmeleri için iç potansiyellerini işlerlik kazandırmaları ve dışa vurmaları açısından etkin bir rol edinmelerini teşvik etmek.
10. Eldeki en rasyonel biçimde kullanılarak iyi bir eğitim ortamının sağlanması.
11. Katılımlı bir yönetim anlayışı, örnek bir işbirliği ile okulu eğitim camiasında tercih edilir bir seviyeye ulaştırmak.
MisyonÖğrencilerimizin; Atatürk ilke ve inkılaplarına, Anayasanın başlangıcında bulunan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk olmanın gururunu
duyan, vatan ve milletini seven; milli, ahlaki ve insani değerlere sahip; demokrasi ilkelerini benimsemiş; yapıcı, üretici, hür, ilmi düşünce ve
sorumluluk duygusuna sahip kişiler olarak yetişmeleri; milli ve sosyal hayata etkin bir şekilde katılabilmelerine yardımcı olmaktır. Bunun için
Öğrencilerimize; okumayı sevdirmek, okumayı hayatın genel akışı içerisinde bir alışkanlık haline getirmek, eğitim ve öğretimin dayatmadan
bir sevgi işi olduğunu öğretmeye çalışmak ve toplum içinde yaşamanın gerektirdiği tutum ve davranışların bilinci içinde olması için okul
içerisindeki davranışlardan başlayarak, temel bilgilerin kavranmasında rehberlik yapmak için varız.
Başarılar.
Telefon0212 693 20 20
AdresAtakent Mahallesi 5. Cadde No4 Küçükçekmece/İSTANBUL
İnternet Sitesihttps://halkalicumhuriyetilkokulu.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriAtakent Mahallesi Halkalı-Küçükçekmece
Ulaşım2kmOtobüs-Minübüs
Merkezden Uzaklık2km
Servis BilgisiOkulumuzda belli bölgelere öğrenci servis taşımacılığı bulunmaktadır.
Ders SaatleriDers Başlama:09.00
Ders Bitiş :14.40
Yabancı Dilİngilizce
Isınma TürüDoğalgaz
İnternet BağlantısıADSL
  • Öğretmen Sayısı37
  • Öğrenci Sayısı918
  • Derslik Sayısı29
Kaynak:https://halkalicumhuriyetilkokulu.meb.k12.tr/34/15/729078/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)