İstanbul / Fatih Çemberlitaş Anadolu Lisesi

Telefon:(0212) 516 4088 Adres:Çemberlitaş Anadolu Lisesi , Yeniçeriler Cad. Evkaf Sok. No 10 Çemberlitaş/Fatih/ İstanbul Web Sitesi:https://cemberlitasanadolu.meb.k12.tr İstanbul Okulları, İstanbul Fatih Okulları, İstanbul Anadolu Liseleri, İstanbul Fatih Anadolu Liseleri, Anadolu Lisesi Haberleri, İstanbul Anadolu Lisesi Haberleri, İstanbul Fatih Anadolu Lisesi Haberleri
Kaynak:https://cemberlitasanadolu.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonBilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir. Sadece bu kentin değil, Türkiye´nin en başarılı okullarından biri olmaktır.
MisyonÇemberlitaş Anadolu Lisesi, öğrencilerini –bireysel odaklı eğitime dayalı bir süreçle- kendine güvenen, sorgulayıcı, çağdaş, hoşgörülü, çok dilli, katılımcı, demokratik ve laik, yüksek etik değerlerle donanmış, açık sözlü, bilim ve teknolojiden haberdar, önyargısız olarak farklı kültürleri yaşamaya, buralarda hareket etmeye ve bu ortamları anlamaya yetkin, öğrenerek değişim ve gelişim gönüllüsü bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Çemberlitaş Anadolu Lisesi kendisini yakın gelecekte Türkiye´nin en iyi liselerinden biri olarak görmektedir.
Telefon(0212) 516 4088
Faks0212 516 4089
AdresÇemberlitaş Anadolu Lisesi , Yeniçeriler Cad. Evkaf Sok. No 10 Çemberlitaş/Fatih/ İstanbul
İnternet Sitesihttps://cemberlitasanadolu.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriÇemberlitaş Anadolu Lisesi , Yeniçeriler Cad. Evkaf Sok. No 10 Çemberlitaş/Fatih/ İstanbul
UlaşımŞEHRİN KALBİNDE. YEDİTEPE´Lİ TARİHİ YARIMADANIN İKİNCİ TEPESİNDE.BÖLGEDEKİ CADDE VE SOKAKLARIN TRAFİĞE KAPALI OLMASINDAN DOLAYI ÖZEL ARAÇLA OKULA GELİNMESİ TAVSİYE EDİLMEZ.
EN İDEAL ULAŞIM T1 TRAMVAY HATTINI KULLANMAK. ÇEMBERLİTAŞ TRAMVAY DURAĞINA BİR DAKİKALIK MESAFEDE.KUVEYT TÜRK SOKAĞINDA.
AYRICA BEYAZIT´A GELEN OTOBÜSLERLE DE OKULUMUZA ULAŞABİLİRSİNİZ. BEYAZIT DURAĞINDA İNİP SULTANAHMET YÖNÜNDE TRAMVAY HATTI BOYUNCA BEŞ DAKİKALIK BİR YÜRÜYÜŞÜN ARDINDAN OKLUMUZA ULAŞABİLİRSİNİZ.
MARMARAY HATTINI KULLANMAK İSTEYENLERİN SİRKECİ DURAĞINDA İNİP T1 TRAMVA
Merkezden UzaklıkŞEHRİN KALBİNDE. YEDİTEPE´Lİ TARİHİ YARIMADANIN İKİNCİ TEPESİNDE.
Servis BilgisiVar
Kontenjan Bilgileri150
Ders Saatleri8.10/ 15.05
Yabancı DilİNGİLİZCE
ALMANCA
İKİNCİ YABANCI DİL ALMANCA
YABANCI DİL DERSLERİ SEÇMELİ YABANCI DİL DERSLERİ İLE TAKVİYE EDİLMEKTEDİR.
Isınma TürüDoğalgaz-Kombi
İnternet BağlantısıADSL
Sportif EtkinliklerOKULUMUZDA KAPALI SPOR SALONU BULUNMAKTADIR. AYRCI OKUL BAHÇESİNDE VOLEYBOL VE BASKETBOL SAHALARI DA BULUNMAKTADIR.
VOLEYBOL VE BASKETBOL TAKIMLARIMIZ ERKEK VE VOLEYBOL BRANŞLARINDA HER DERECE ELDE ETMEKTEDİR. AYRICI ORYANTRİNG TAKIMIMIZIN İL BİRİNCİLİĞİ MEVCUTTUR. BU SPORLARIN DIŞINDA HER ALANDA ÇALIŞMA YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZLE OKULUMUZ SPORTİF FAALİYETLERDE ÖNE ÇIKMAKTADIR.
Bilimsel EtkinliklerİSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLAN OKULUMUZ FİZİK KİMYA VE BİYOLOJİ DERSLERİNDE FAKÜLTENİN EĞİTİM ALANLARINI KULLANMAKTA, FAKÜLTENİN HER TÜRLÜ ETKİNLİĞİNDE YER ALMAKTADIR. MATEMATİK OLİMPİYATLARINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZ HAFTA SONRALARI BU ALANDA EĞİTİM ALMAKTADIR.
ProjelerHAYVAN DOSTU OKUL PROJESİ
ŞİİRİSTAN PROJESİ
MÜNAZARA KULÜBÜ
ALMANCA TİYATO KULUBÜ
  • Öğretmen Sayısı41
  • Öğrenci Sayısı552
  • Derslik Sayısı22
  • Kütüphane Sayısı1
  • Çok Amaçlı Salon Sayısı1
  • Revir Sayısı1
Kaynak:https://cemberlitasanadolu.meb.k12.tr/34/10/970257/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)