İstanbul / Beyoğlu Beyoğlu Mustafa Kandıralı Güzel Sanatlar Lisesi

Telefon:0212 297 84 89 Adres:SURURİ MEHMET EFENDİ MAH. KERAMET SK. SURURI ORTAOKULU BLOK NO 19 BEYOĞLU / İSTANBUL
1 km
TAKSİM METROSU ŞİŞHANE METRO ÇIKIŞI , TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI OTOBÜS VEYA MİNİBÜSLER
Web Sitesi:https://beyoglumustafakandiraligsl.meb.k12.tr İstanbul Okulları, İstanbul Beyoğlu Okulları, İstanbul Güzel Sanatlar Liseleri, İstanbul Beyoğlu Güzel Sanatlar Liseleri, Güzel Sanatlar Lisesi Haberleri, İstanbul Güzel Sanatlar Lisesi Haberleri, İstanbul Beyoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Haberleri
Kaynak:https://beyoglumustafakandiraligsl.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonBeyoğlu Mustafa Kandıralı Güzel Sanatlar Lisesi 2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrencilerine Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği alanlarında eğitim vermeye başlamıştır. Her bölümde 30 toplamda 60 kontenjanı mevcut olan lisemiz Türk müziği ile ülkemizin kadim değerlerini aktarmayı, teorik ve pratik müzik eğitimleri, kültürel gezi ve etkinlikler ile sanat camiasında rol model kişilerle bir araya gelinmesine olanak sağlayarak uluslararası düzeyde sanatçılara tedrisat olmayı hedeflemektedir.
Kasımpaşa Mevlevihanesi ile iç içe geçmiş bir mimariye sahip olan okulumuz, 8 dersliğin yanı sıra enstrüman eğitimi derslikleri, ses-kayıt stüdyosu, enstrüman yapımı ve onarımı atölyesi ile öğrencilerinin gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.
MisyonBakanlık kapsamında belirlenen derslerimizin uygulanması ile ilgili seçmeli ders olarak yer alan Kur’an-ı Kerim dersimizde öğrencilerimizin yüzünden okuma ve ezber olarak çift yönlü bir eğitime tabi olmaları planlanmaktadır. Türk Sanat ve Halk müziği alanında uzmanlaşan öğrencilerimizin Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okumalarına olanak sağlayacak imkanlar oluşturulacaktır.
Eğitim-öğretim programımızda öğrencilerimizin ilgi, istidat ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilerek halk oyunları ya da sema eğitimi almaları sağlanabilecektir. Kasımpaşa Mevlevihanesi’nin de kullanıma olanak sağlaması ile öğrencilerimizin kültürümüzü yerinde yaparak ve yaşayarak öğrenmesine imkan verilebilecektir. Kültürel gezilerimiz ve etkinliklerimizde müzik odağa alınacaktır. ‘Bir şahsiyet bir gezi’ gibi kültür rotaları ile öğrencilerimize hem sanatkarların yaşamı hakkında bilgi verilebilecek hem de onları kabirlerinde ya da mekanlarında yad edebilme imkanı sunulacaktır. Milli ve manevi değerlerimiz odaklı gerçekleştireceğimiz gezilerimizin yanı sıra spor alanında da öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlanması hedeflenmektedir. Bu bağlamda okçuluk, at biniciliği, motorsiklet eğitimi, ebru, tezhip, hat vb. eğitimlerin verilmesi de öğrencilerimizin talebine göre planlanmaktadır.
Sanat camiasında öğrencilerimize rol model olacak Murat Süngü, Hüsnü Şenlendirici, Serkan Çağrı, Göksel Baktagir, Baki Kemancı, İsmail Altunsaray, Hamdi Akatay ve Eyüp Hamiş gibi sanatkarlarla bir araya gelmelerine olanak sunularak öğrencilerimize yaşam deneyimlerini paylaşabilecekleri bir ortam oluşturulması planlanmaktadır. Eğitimin temelinde yer alan kültür aktarımı, bu platformda öğrencilerimize ilk ağızdan ulaşma imkanı bulacak ve yaparak yaşayarak öğrenme ortamı sağlanması hedeflenmektedir.
Telefon0212 297 84 89
AdresSURURİ MEHMET EFENDİ MAH. KERAMET SK. SURURI ORTAOKULU BLOK NO 19 BEYOĞLU / İSTANBUL
1 km
TAKSİM METROSU ŞİŞHANE METRO ÇIKIŞI , TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI OTOBÜS VEYA MİNİBÜSLER
İnternet Sitesihttps://beyoglumustafakandiraligsl.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriBEYOĞLU İLÇESİ
UlaşımTAKSİM METROSU ŞİŞHANE METRO ÇIKIŞI , TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI OTOBÜS VEYA MİNİBÜSLER
Merkezden Uzaklık1 km
Servis BilgisiServis bulunmamaktadır.
Kontenjan Bilgileri60
Ders Saatleri09.00-16.10
Yabancı DilİNGİLİZCE
Isınma TürüDOĞALGAZ
İnternet BağlantısıFatih Projesi Fiber İnternet
Sportif EtkinliklerBasketbol, futbol voleybol vb sportif faaliyetler düzenlenmektedir.
Bilimsel EtkinliklerMüzik ve bilimi hedef alan teknolojik faaliyetler düzenlenmektedir.
ProjelerRol model müzisyenlerle bir araya gelme.
Tematik gezi ve faaliyetler.
Milli ve manevi değerlerimiz odaklı gerçekleştireceğimiz gezilerimizin yanı sıra spor alanında da öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlanması hedeflenmektedir. Bu bağlamda okçuluk, at biniciliği, motorsiklet eğitimi, ebru, tezhip, hat vb. eğitimlerin verilmesi de öğrencilerimizin talebine göre planlanmaktadır.
  • Öğretmen Sayısı4
  • Öğrenci Sayısı15
  • Derslik Sayısı17
Kaynak:https://beyoglumustafakandiraligsl.meb.k12.tr/34/05/768418/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)