İstanbul / Avcılar Avcılar Anadolu Lisesi

Telefon:0 212 5093571 Adres:Cihangir Mahallesi , Talatpaşa Caddesi , E5 Yanyol Üzeri Avcılar / İstanbul Web Sitesi:https://avcilaranadolulisesi.meb.k12.tr İstanbul Okulları, İstanbul Avcılar Okulları, İstanbul Anadolu Liseleri, İstanbul Avcılar Anadolu Liseleri, Anadolu Lisesi Haberleri, İstanbul Anadolu Lisesi Haberleri, İstanbul Avcılar Anadolu Lisesi Haberleri
Kaynak:https://avcilaranadolulisesi.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonBilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, bir yüksek öğretim kurumuna hazırlanan, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir. 1. Kendisi ve çevresi ile barışık , mutlu , sevmesini bilen ; 2. Soran , sorgulayan , düşünen , karşılaştığı problemlere çözüm üretebilen ve kendisine yetebilen ; 3. Atatürkçü düşünceye sahip , bilimsel ve teknolojik yeniliklere uyum sağlayabilen , araştıran öğrenciler yetiştirebilmek ; 4. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağladığı öğrencilerin ve öğretmenlerin kendilerini gerçekleştirebildiği , eğitimde bireysel farklılıkları temel alan , 5. Sosyal ve kültürel etkinlikler ile bulunduğu çevrenin kültür merkezi olan ; 6. Üniversite sınavlarında başarı oranı yüksek olan ; Bir İstanbul Avcılar Anadolu Lisesi Hedefimizdir.
MisyonTürkiye de demokrat, çağdaş, yurtsever, aydın bireyler yetiştirilmesinde önderlik eden eğitim kurumlarından birisi olamaya devam etmektir. Bu amaçla her kesim ve sınıftan öğrencileri kucaklamak, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de kurumun özelliği olamaya devam etmelidir. Dolayısıyla İstanbul Avcılar Anadolu Lisesi her kesimden ve sınıftan yurttaşların çocuklarına, ilkellerinden hiç taviz vermeden, en çağdaş, akılcı ve yaratıcı eğitim sunmayı "MİSYON" edinmiştir. Böyle bir misyonun, Cumhuriyetin kurulmasından beri, ülkenin çağdaşlaşması ve ilerlemesinde özel bir önemi olduğunun bilincindedir. 1. Öğrenci ,öğretmen ,veli üçgeninden herkesin karar alma ve uygulama aşamalarında yer aldığı, 2. Çağımızda kullanılan teknolojik donanımların kullanıldığı, 3. Bireysel farklılıkların her eğitim ortamında hem de çalışanlar açısından dikkate alındığı, başarıların taktir edildiği, 4. Ben yerine biz düşüncesi ile hareket edilen bir okul ortamı oluşturmak hedefimizdir.
Telefon0 212 5093571
Faks0 212 5095898
AdresCihangir Mahallesi , Talatpaşa Caddesi , E5 Yanyol Üzeri Avcılar / İstanbul
İnternet Sitesihttps://avcilaranadolulisesi.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriOkulumuz Pelican Mall AVM karşısındadır. Cihangir İlkokulu-Ortaokulu´na komşudur.
UlaşımOkulumuz İlçe Merkezinde olup, il merkezine 20 km uzaklıktadır.Cihangir Mah. Talatpaşa Cad. E-5 Yanyol Üzeri Avcılar / İstanbul. Okulumuz Avcılar E-5 yanyol üzerindedir, Metrobüsün "Cihangir Üniversite Mahallesi" Durağı yanındadır.
Merkezden UzaklıkOkulumuz İlçe Merkezinde olup, il merkezine 20 km uzaklıktadır.
Servis Bilgisiservis mevcuttur.
Kontenjan Bilgileri2021-2022 Yılında Yerel Yerleştirmeye Dayalı olarak 9. sınıf düzeyinde 160 kontenjan bulunmaktadır.
Ders Saatleri9 ve 10. Sınıflar: (13.25 - 19.30)

11 ve 12. Sınıflar: (07:00 - 13.05)
Yabancı Dilİngilizce,
İkinci Yabancı Dil-Almanca
Isınma TürüKalorifer
İnternet BağlantısıFatih Projesi Fiber İnternet
Sportif EtkinliklerOkulumuzda; Basketbol, Voleybol, Futbol, Futsal takımları bulunmaktadır.
Bilimsel EtkinliklerTübitak Çalışmaları-Üniversitelerle İşbirlikleri-Bilim Merkezleri ile İşbirliği-Teknofest, Okul Dergisi(Çolpan)
  • Öğretmen Sayısı61
  • Öğrenci Sayısı1184
  • Derslik Sayısı20
  • BT Odası Sayısı1
  • Kütüphane Sayısı1
Kaynak:https://avcilaranadolulisesi.meb.k12.tr/34/26/300948/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)