İstanbul / Ataşehir Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kaynak:https://sasaihl.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
Vizyon2016 yılında eğitim öğretim faaliyetine başlayan okulumuz 5. yılında LGS ve YKS´de Ataşehir 1.si olarak eğitim öğretim çalışmalarını bünyesinde bulunan önemli fiziksel imkanlar, üst düzey akademik kadrosu, hafta içi ve hafta sonu kursları, 33 kulüp faaliyeti, 4-6 yaş anasınıfı, ortaokul, erkek pansiyonu ile öğrencilerini geleceğe taşımaktadır.
MisyonDin Eğitimi Genel Müdürlüğümüzün belirlediği dersler, programlar ve projeler doğrultusunda sahih bir anlayışla inançlı, ahlaklı, kulluk bilinciyle hareket eden, ma´rufu emr, münkeri nehyedecek Müslüman şahsiyetler öncelikli hedefimizdir.
Telefon0216 688 25 95
Faks(216) 688 1595
AdresBarbaros M. Morsümbül S. No 4 ATAŞEHİR
İnternet Sitesihttps://sasaihl.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriOkulumuz Watergarden Alışveriş Merkezi ve Ataşehir Belediye´sinin karşısında bulunmaktadır. Ayrıca okulumuzun yanında Selman-ı Farisi Camii ve Sheraton Otel bulunmaktadır.
UlaşımMERKEZKadıköy´den 8A ve 13 numaralı otobüsler, Esatpaşa - Kayışadğı bölgesinden 10A numaralı otobüsler, Ümraniye Çakmak bölgesinden 13 numaralı otobüsler kullanılabilir. Ataşehir Belediyesi durağında inilecek. Üsküdar-Fehatpaşa hattında ise minibüs seferleri bulunmaktadır.
Merkezden UzaklıkMERKEZ
Servis BilgisiOkulumuzda öğrencilerimiz için servis hizmeti verilmektedir.
Kontenjan BilgileriÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN İMAM HATİP LİSELERİNİN BÜNYESİNDE BULUNAN İMAM HATİP ORTAOKULLARI SINAVI SONUCUNA GÖRE ORTAOKUL BÖLÜMÜMÜZE 90 ÖĞRENCİ
FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROGRAMI UYGULANAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNE LİSELERE GEÇİŞ SINAVI SONUCUNA GÖRE LİSE BÖLÜMÜMÜZE 120 ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.
Ders Saatleri08:00 - 15:15
Yabancı DilİNGİLİZCE - ARAPÇA
Isınma TürüDOĞALGAZ
İnternet BağlantısıADSL
Sportif EtkinliklerETKİN OLARAK KULLANILAN BASKETBOL, VOLEYBOL, BADMİNGTON, FUTSAL, TENİS ÇALIŞMALARININ YAPILDIĞI KAPALI SPOR SALONUMUZ, DART VE OKÇULUK ÇALIŞMALARININ YAPILDIĞI SPOR ALANIMIZ, FUTBOL İÇİN BÜYÜK ÖLÇEKLİ HALI SAHAMIZ, KÜÇÜKLER İÇİN YÜZME HAVUZUMUZ VE BUZ PATENİ PİSTİMİZ, FİTHNESS VE TEAKWANDO SALONUMUZ ARYICA MASA TENİSİ ALANIMIZ BULUNMAKTADIR.
Bilimsel EtkinliklerBilim Sanat ve Kültür Şenliği, Biyoloji dersinde geliştirdikleri teknik ile kabuksuz bir ortamda civciv embriyosunun gelişimini ve gözlemini yapmayı başardılar. TRT1 Ana Haber´de yapılan bu çalışma Türkiye´nin gündemine oturdu. FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİMİZ ASLI ATMIŞDÖRTOĞLU ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE OKUL BAHÇEMİZDEKİ SERADA SEBZE TOHUMU EKTİLER. öĞRETMENİMİZ BİTKİLERİN GELİŞİM SÜRECİNİ ÖĞRENCİLERİMİZ İLE BİRLİKTE TAKİP EDECEKTİR.
ProjelerÇınarın Gölgesinde Projesi, Okuyan Yediler Projesi, Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri Projesi, Genç Fikirler Projesi, Sözlük Özgürlüktür Projesi, Biz Anadoluyuz Projesi, Medeniyet Okumaları Projesi, Atık Bilinci ve Sorumluluğu Projesi´, Bir Fidan Bin Gelecek Projesi, "Haydi Örelim" etkinliği ile okulumuz öğrencileri arasında atkı örme etkinliği başlatılmıştır. DKAB ve Meslek Dersleri Zümrelerinin organize ettiği etkinliğimize katılım yüksek olmuştur. Örülen atkılar paketlenerek İHH aracılığıyla yardıma muhtaç olan öğrencilere ulaştırılmıştır.
  • Öğretmen Sayısı98
  • Öğrenci Sayısı903
  • Derslik Sayısı61
  • Atölye Sayısı3
  • BT Odası Sayısı1
  • Kütüphane Sayısı2
  • Yemekhane Sayısı1
  • Oyun Odası Sayısı1
  • Çok Amaçlı Salon Sayısı4
  • Revir Sayısı2
Kaynak:https://sasaihl.meb.k12.tr/34/34/762177/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)