İsmetpaşa Ortaokulu İtalya’da

İsmetpaşa Ortaokulu, Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Erasmus+ Programı kapsamındaki 2022-SCH Okul Eğitimi Akreditasyonu Öğrenci Grup Hareketliliğini ve İş başı gözlem hareketlilğini İtalta’nın Itri şehrindeki Istituto Onnicomprensivo Itri adlı okulda gerçekleştirmiştir.

Hareketliliğe okulumuzdan Öğrenci Seçim Komisyonu tarafından seçim kriterleri esas alınarak seçilen öğrencilerimiz İdil Duru Batur, Tahir Engin, Miraç Balkış, Azra Dinçer ve Asel Altınışık katılmıştır. Okulumuz öğretmenlerinden Fatma Nur Korkmaz Sert ve Sevgi Öz de öğrencilerimize eşlik etmiştir. Katılımcılar İtalya’daki ev sahibi okulda ülkemizi, şehrimizi ve okulumuzu tanıtan sunumları yapıp kültür standı kurarak kültürümüzü tanıtmışlardır. Matematik, Fen Bilgisi, Coğrafya, Yabancı Dil ,Resim, Müzik, Beden Eğitimi ve Teknoloji  derslerine girerek ders işleniş yöntemlerini gözlemleyebilmiş ve akranlarıyla iş birliği yaparak çeşitli faaliyetlerde birlikte çalışmışlardır. Derslerde farklı dijital araçlar kullanarak farklı ders konularında sunum hazırlama, çevrimiçi yarışma, dijital hikaye oluşturma  gibi etkinlikler yapan öğrenciler yeni dijital araç kullanımını deneyimlemişlerdir. Ayrıca İtalyan öğrencilerle birlikte enstrüman çalarak koro çalışmasına katılıp İtalyan ezgilerini keşfetme şansı bulmuşlardır.

 Avrupa Birliği çatısı altında bu projeye katılan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz farklı kültürleri tanıma, eğitim ortamlarını gözlemleme, yabancı dili kullanmanın önemini anlama ve geleceğe dair yeni ağlar oluşturma şeklinde kazanımlar elde etmiştir. İsmetpaşa Ortaokulu olarak bu kazanımları elde etmemize vesile olan İl Mili Eğitim Müdürlüğüne ve İtalya’daki ev sahibi okulumuzun yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Düzce Merkez İsmetpaşa Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)