İsg Politikamız

      Karatay Aykent MTAL olarak bizler öğrencilerimize eğitimde fırsat eşitliği sunarak tüm disiplinlerde eleştirel düşünme ve iletişim becerilerini kullanabilen sorgulayabilen, kendini ifade edebilen farklılıklara saygı duyabilen, uluslararası bilince sahip, üretken bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız.

 

      Kurum olarak personel, öğrenci ve velilerimizin güvenlik ve sağlıklarını öncelikli olarak benimsemek, okulumuzda güvenliortamlaroluşturarakİş Sağlığı ve Güvenliği kültürünün erken yaşlarda kazanılmasını sağlamak amaçlanmaktadır. Okulumuz çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliğini benimsemeleri hedeflenmektedir. Amacımız, güvenli okulu oluşturarak riskleri en aza indirmek, çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin sağlıklarını korumaktır.

 

      Çalışanlarımızın, öğrencilerimizin, ziyaretçi ve velilerimizin sağlık ve güvenliklerini sağlamak için, yürürlükte bulunan İSG mevzuatlarına ve İSG ile ilgili diğer gerekliliklere uygun olarak tedbir almayı, İSG politikamız doğrultusunda sürekli hale getirip çalışanların performanslarını artırmayı, tüm çalışanların yaptıkları işlerde iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin kurallara kesinlikle uymasını sağlamayı ilke olarak benimser.

     Okulumuzda olabilecek iş kazası ve meslek hastalıklarını doğurabilecek, emniyetsiz durum ve hareketleri; olası kaza risklerini, etkin bir risk değerlendirmesi yaparak tespit etme ve imkânlar dâhilinde riskleri en aza indirmeyi hedefler.

     Belirtilen hedeflerimizle beraber, kurumsal anlamda, okulumuzda yaşayanlara sağlıklı ve güvenli ortam sağlamaktan, çevreye verdiğimiz zararları en aza indirgemekten, okulumuzdaki doğal dengeleri korumaktan ve çevremize katkıda bulunmaktan da sorumluyuz. Bu sorumluluğumuza; öğrenciler, aileleri, çalışanlarımız, ziyaretçiler ve çevre halkı da dahildir. Tüm kazaların önlenebilir olduğuna inanmaktayız ve bu hedefe, sürekli kendini geliştirme anlayışı ve Sıfır Kaza Politikaları sayesinde ulaşılacağı bilincindeyiz. Bu nedenle;

   İşle ilgili yaralanma ve sağlığın bozulmasının önlenmesi için güvenli ve sağlıklı çalışma koşullarının sağlanmasına yönelik taahhüdümüzü içeren, kuruluşumuzun amacına, büyüklüğüne, bağlamına ve İSG risklerine ve fırsatlarının doğasına uygun hale gelmesini,

   Ölçülebilen performans göstergeleri oluşturarak hedeflere yönelik düzenli denetimlerle izlemeyi,

   Yürürlükte bulunan tüm yasal gereklilikleri ve TS ISO 45001-2018 Şartlarına uymayı,

    Tüm riskleri belirleyip, Tehlikelerin Tanımlanması ve İSG Risklerini Azaltma Prosedürüyle düzenli güncellemeyi,

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Karatay Karatay Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)