İrfan Ataseven'den Cumhuriyetin 100. Yılı Doğa Yürüyüşü

İRFAN ATASEVEN'DEN CUMHURİYETİN 100. YILI DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

İrfan Ataseven ailesi olarak Öğretmen, Öğrenci ve velilerimizle” Yüzyılımızdan Yüz Yıllara” temasıyla Güldere Köyü, Saklı Cennet bölgesinde doğa yürüyüşü ve çevre temizliği gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlarken öğrencilerimize bu vatanın doğal ve kültürel varlıklarının da farkına varıp onları benimseyip sahip çıkma bilinci geliştirmek adına tertip edilen organizasyon 9. sınıf öğrencileriyle gerçekleştirildi.

“Doğaya zarar verme, onu kendi haline bırak.”  ilkesiyle, etkinlik esnasında öğrencilerimiz hiçbir atıklarını doğaya bırakmadıkları gibi önceden bırakılmış çöpleri toplayarak arkalarında bulduklarından çok daha temiz bir yer bıraktılar.

Duyarlı olmak aynı zamanda sorumluluk sahibi olmayı gerektirir, düsturu ile öğrencilerimizle yaptığımız etkinlikle bitkilere, hayvanlara, taşa, toprağa, suya kısacası doğadaki her ögeye karşı hassasiyet gösterirken toplumsal  bir farkındalık yaratmaya çalıştık.

Okul idaresinden yapılan açıklamada: ‘’Taşıyla toprağıyla her santimi ayrı bir değer olan ülkemizin daha nice yüz yıllara kavuşabilmesi için Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkan, sorumluluk alan, kafa yoran, fikir üreten, çözüm bulan bireyler yetiştirmek amacımızdır,  bu amaçla İrfan Ataseven Anadolu Lisesi olarak ideallerimiz peşinde koşmaya devam edeceğiz.’’ denildi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez İrfan Ataseven Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)