İnternet Tabanlı Soru Bankası Olan "Yardimcikaynaklar. Meb. Gov. Tr" Hizmete Girdi.

Öğretmen ve öğrencilere destek olmak üzere hazırlanan destek paketi, "yardimcikaynaklar.meb.gov.tr" üzerinden erişime açılmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı tüm sınıf ve kademelerde haftada beş gün yüz yüze eğitime devam ederken öğrenci ve öğretmenlere destek olmak üzere kaynak çeşitliliğini artırma kararı almıştır.

Yayımlanan destek paketinde 2. sınıftan 12. sınıfa, tüm sınıf seviyelerinde 5.000 soruluk yardımcı kaynak bulunmaktadır. Bu kaynaklarla öğrencilerin derste işleyecekleri konuları pekiştirmeleri ve böylelikle öğrenme süreçlerine katkı sağlanması amaçlanmıştır.

8. sınıfta öğrenim gören öğrencilerin 2022 yılında yapılacak olan "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav"a yönelik hazırlıklarına destek vermek adına örnek soru kitapçığı da bu ay itibarıyla öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. Örnek sorular her ay düzenli olarak yayımlanmaya devam edecektir. Sınava girecek öğrenciler için hazırlanan LGS Sayısal ve LGS Sözel kitapları da güncellenmiştir.

Bu kitaplarda da 1.375 soru yer almaktadır. Ortaöğretim öğrencilerinin eğitim ve öğretim süreçlerinde istifade etmeleri için hazırlanan birçok eğitim materyaline bir yenisi daha eklenerek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na yönelik kaynak seti hazırlanmıştır. Hazırlanan kaynak setindeki 6 TYT, 3 AYT ve 1 YDT kitapçığında 1600 soru bulunmaktadır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kırşehir Merkez Necatibey Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)