İngilizce Öğretmenimiz Gülşah Akbaş Etvinning Toplantısına Katıldı

Okulumuzun da içinde bulunduğu 10 farklı partner okulun ve Romanya’dan “Colegiul Ulusal "Anastasescu", Rosiori de Vede” ve” “COLEGIUL ECONOMIC ,,VIRGIL MADGEARU'' iki okulumuzun iş birliğiyle “Digital Entrepreneurship and Generation Z” isimli eTwinning projesi, Esep(Avrupa Okul Eğitimi Platformu)’te 01.03.2024 tarihinde saat 20.00’de yapılan toplantı ile başlamıştır. Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Büro Yönetimi Alan öğretmeni Nurcan BAŞKÖY’ün kuruculuğunu üstlendiği projemiz,öğrencilere Geleceğin Dijital Mesleklerini tanıtma ,Dijital Girişimcilik ve Z Kuşağının  bu alandaki etkileri, Başarılı Girişimcilerin öne çıkan özellikleri, Girişimcilik alanında başarı hikayeleri,Yaratıcılık,İcat,Lider,Yönetici,Fırsat,Yenilik,İnovasyon(Yenileşme), Risk kavramlarını öğrenmede web 2.0 araçlarını aktif kulllanma ve öğrenme etkinlikleri ile farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Öğrencilere Web 2.0 teknolojilerinin gelişmesi ile internet kullanımının getirdiği bireysel hak ve sorumlulukların farkındalığını kazandırmak ve öğrencilerin çevrimiçi ortamlarda daha bilinçli ve sorumlu bir şekilde hareket etmelerini sağlamayı hedeflemektedir.

 

Proje çalışma sürecimiz Mart-Nisan-Mayıs aylarını kapsamaktadır. Projemizde 14-19 yaş grubu öğrencilerimizle birlikte çalışacağız. 

 

HEDEFLER

 

-Girişimcilik  fırsatları görebilmeyi ve değerlendirmeyi içerir,Dijital girişimcilik faaliyetleri ile bu fırsatları bir adım daha önde takip ederek başarılı mesleki çalışmaların yollarını öğretmek,Dijital çağda sektörün ihtiyaç duyduğu rekabet gücüne sahip bireyler yetiştirmek.

 

-Dijital vatandaşlık ,İnternet güvenliği,dijital sorumluluk konularında farkındalık yaratma

 

-Bu projemizde Geleceğin Dijital Mesleklerini tanıtma ,

 

-Dijital Girişimcilik ve Z Kuşağının  bu alandaki etkileri,

 

-Başarılı Girişimcilerin öne çıkan özellikleri,

 

-Girişimcilik alanınında başarı hikayeleri,

 

-Yaratıcılık, İcat, Lider, Yönetici, Fırsat, Yenilik, İnovasyon (Yenileşme), Risk kavramlarını öğrenmede web 2.0 araçlarını aktif kulllanma

 

- Başarılı Dijital Girişimlerden Örnekler çalışması  ve öğrenme etkinlikleri ile farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz

 

Bu proje, geleceğin Dijital Girişimcileri ve Dijital Vatandaşları için büyük bir adım niteliği taşımaktadır. 

Okulumuz adına bu projeyi Gülşah Akbaş yürütmektedir

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ordu Kumru Şehit Sabri Eryeler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)