İmam Hatiplerin Kuruluş Yıldönümü

17 Ekim 1951 İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü

İmam hatip okulları, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak açılan ve genel ortaöğretim sistemi içerisinde yer alan köklü kurumlarımızdandır. Bu kurumlar, 3 Mart 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanuna dayalı olarak kurulmuştur. 13.10.1951 tarih ve 601 sayılı Müdürler Komisyonu Kararının 17 Ekim 1951 tarihinde dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri tarafından onaylanmasıyla bugünkü imam hatip okulları resmi olarak açılmıştır. Halen, 1973 Tarih ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile 2012 Tarih ve 6287 Sayılı Kanun kapsamında okullarımızda fen, sosyal, dil, spor, sanat ve kültür dersleri ile birlikte Temel İslam Bilimlerine ait dersler verilmektedir.

 Bu vesileyle kuruluşundan bugüne kadar imam hatip okullarımızın gelişiminde emeği geçenlerden ebediyete irtihal edenleri rahmetle, hayatta olanları şükranla yâd ederiz.

 

15 Temmuz 2016 yılında hain FETÖ terör örgütünün darbe girişiminden sonra kurulan okulumuz önce proje uygulama okulu olarak, sonra da Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. Okulumuz bünyesinde 4 sınıflık ortaokul da açılmıştır. Şu an Ortaokulumuzda 77, lisemizde 176 olmak üzere toplam 200 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmekteyiz.

İmam Hatiplerin kuurluş yıldönümü etkinlilkleri şiirler, oratoryo gösterileri ve video sunumları ile gerçekleştirildi. İHL Meslek dersleri öğretmenlerimize teşekkür ederiz. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kırıkkale Merkez Şehit Alpaslan Yazıcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)