İmam Hatip Okullarının Sunduğu İmkanlar Hakkındaki Çalışmalarımız Beğenildi. . .

İmam Hatip Ortaokulları ile İmam Hatip Liselerinin sunduğu imkanları ve mezunlarının başarılarını anlatmak ve öğrencilerimizin neden İmam Hatip öğrencisi olması gerektiği üzerinde durmak amacıyla yaptığımız çalışmalar beğeni topladı. Bu amaçla öncelikle Öğretmenlerimize yönelik olarak yapılan toplantıda İmam Hatip okullarında eğitim gören/görecek olan öğrencilerin sahip olduğu avantajlar anlatıldı, sonrasında ise ilimizdeki ilkokullar ve ortaokullar okul idaresi tarafından tek tek ziyaret edilerek 4. sınıf ve 8. sınıf öğrencilerine İmam Hatip okullarının sunduğu imkanlar anlatıldı. Bu buluşma sonrasında öğrenci velilerimizle yapılan toplantıda velilerimizin öğrencileri için güzel bir gelecek hazırlaması amacıyla İmam Hatip okullarını tercih edebilecekleri anlatıldı. Velilerimize İmam Hatip okullarının sunduğu imkanlar konusunda bilgilendirici broşürler dağıtılarak broşürdeki iletişim numaralarından istedikleri zaman bilgi alabilecekleri belirtildi. İlimizdeki ilkokul ve ortaokul müdürlerine ve rehber öğretmenleri ile 4. sınıf ve 8. sınıf öğretmenlerine yönelik olarak gerçekleştirilen toplantıda da velilere anlatılan imkanlar sunuldu. Böylece hedef kitlemiz olan Ortaokul ve lise öğrencileri ile velilerine ve öğretmenlerine ulaşılarak İmam Hatiplerin sahip olduğu imkanlar anlatılmış oldu.

İmam Hatip Ortaokulu bölümü için 48 öğrenci kontenjanına seçeceğimiz öğrencilerimizi belirlemek için çeşitli okullarda yaptığımız Öğrenci Seçme Sınavı'mız sonuçlandı. Okul idaremizin planlaması doğrultusunda görevlendirilen öğretmenlerimiz Sivas Merkez ilçede bulunan 57 ilköğretim kurumuna bizzat giderek tüm okullardaki 4. sınıf öğrencilerimize okulumuzun tanıtımını yaparak, İmam Hatip okullarının imkanları hakkında geniş kapsamlı bilgiler verdi. Kız-Erkek ayrımı yapılmaksızın Erkek öğrencilerimize kendi okulumuzun tercih edilebileceği belirtilirken kız öğrencilerimiz için de onlara yönelik eğitim veren kurumlara başvuru yapabilecekleri anlatıldı. Okulumuzun bröşürü verilerek paylaştığımız bilgilerin evde anne ve babalarıyla birlikte istişare yapılarak sınavımıza başvurmalarının beklendiği belirtildi. Bu çalışmalar sonucunda toplamda 900'e yakın bir başvuru ile önemli bir katılım sonucunda öğrencilerimizin sınavlarını sorunsuz bir şekilde tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Katılım sayısı fazla olmasına rağmen birkaç gün içerisinde sonuçların açıklanmasıyla öğrencilerimiz ve velilerimizin kayıt telaşına tutulduğunu görmek bizleri mutlu ediyor.

Çalışmada emeği geçen ve okulların bilgilendirilmesi aşamasında katkı sağlayan Okul Müdürümüz Abdulkadir SELVİ ile Müdür Yardımcılarımız Fatih TAŞDEMİR, Akif KARASU, Fatih KOZANİ ile memurlarımız Arzu AYYILDIZ ve Defne ALİM'e teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Uluslararası Şehit M. Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)