İmam Hatip Okullarının Kuruluş Yıldönümü

İMAM HATİP OKULLARI KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

1913 yılında nüvesi oluşturulan, Cumhuriyetin kuruluşundan dört ay sonra 1924 yılında Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile açılan ve bir süre kapanan okullarımız 1951 yılında tekrar açılmıştır. Bu okullarda verilen eğitim içeriği halkımızın büyük ilgisini görmüş ve "İmam Hatip Lisesi" adıyla markalaşıp eğitim sistemimizde yer alarak günümüze kadar gelmiştir.

İmam hatip ortaokullarında geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, yaşayacakları çağın bilgi ve becerileri verilmektedir.

İmam hatip okulları kuruluş yıl dönemi etkinlikleri çerçevesinde okulumuzda pano hazırlandı. Öğrencilerimize imam hatip okullarının ve okulumuzun vizyonu, misyonu, imam hatip okullarındaki ders programları, çalışma ve etkinlikler din öğretimi genel müdürlüğünün hazırlamış olduğu tanıtım kitapçığından faydalanılarak anlatıldı. Okulumuz bünyesinde yapılan çalışma ve etkinlikler hazırlanan okul tanıtım videosu ile gösterildi. 

İmam hatip öğrencileri için hazırlanmış güzel ilahiler dinlendi ve gül suyu, çikolata ikramı yapıldı.  5. sınıf öğrencilerimize imam hatip ortaokulumuza hoş geldin hediyesi ve okul hatırası olarak Yasin kitabı dağıtıldı.

Yapılan bu değerli etkinlikte emeği gecen başta Okul Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Zahide Zerve ATAN'A, Okul idarei, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Kızıltepe Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)