İlkokullarda Yetiştirme Programı Okulumuzda Uygulanmaya Başladı. . .

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokulların 3´üncü ve 4´üncü sınıflarına devam eden ve önceki yıllarda Türkçe ve Matematik derslerinden kazanımları yeterli düzeyde elde edemeyen öğrencilere yönelik hazırladığı İlkokullarda Yetiştirme Programı´nı (İYEP) kasım ayında başlattı. İYEP hakkında bilgi almak isteyen velilerimiz, programın detayları ve amacı hakkında fikir edinmek adına internette araştırma yapıyor. Peki, İYEP nedir?

İlkokulların 3 ve 4´üncü sınıflarına devam eden, önceki eğitim ve öğretim yılları içinde çeşitli nedenlerle Türkçe ve matematik dersi öğretim programlarında yer alan ve İYEP kapsamında belirlenen kazanımları yeterli düzeyde edinemeyen öğrencilerin bu kazanımlara ulaşmalarını sağlamak amacıyla geliştirilen bir programdır. İşte, İYEP´e dair detaylar...

VELİLERDEN ÜCRET ALINMAYACAK

Bakanlık tarafından İYEP´in kapsam ve amaçlarının yer aldığı yönerge de hazırlandı. Buna göre, ilkokullarda yetiştirme programına alınacak öğrencilerin belirlenmesi amacıyla öğrenci belirleme araçları, yetiştirme programındaki öğrencilerin kazanımlara erişme düzeyini belirlemek amacıyla ise öğrenci değerlendirme araçları kullanılacak.

İYEP´e dahil olan öğrenciler, belirlenen eksiklikleri doğrultusunda bulundukları okullarda yetiştirme programına alınacak. Öğrencilerin velilerinden hiçbir ad altında ücret alınmayacak.

HANGİ ÖĞRENCİLER KATILACAK?

İYEP için ilkokullarda okul komisyonu kurulacak. Komisyon, ekim ayının 3´üncü haftasında sınıf öğretmenleri tarafından uygulanacak araçlar ile tespit edilen öğrencilerin programa katılım durumunu karara bağlayacak. Sınıf öğretmenleri, öğrencilere belirleme aracını uygulayacak ve cevaplar e-Okul Yönetim Bilgi Sistemindeki İYEP Modülü´ne işlenecek. Böylece hangi öğrencinin İYEP´e dahil edileceği belirlenmiş olacak.

KASIM´DA BAŞLADI

İYEP´te görev alan öğretmenler, okutacağı modül ve öğrenci seviyelerine göre plan hazırlayacak, öğrencilerin programa devam durumunu takip edecek. Öğretmenlerin yaptığı değerlendirme sonucunda belirlenen kazanımlara ulaştığı tespit edilen öğrenciler, bir üst modüle geçecek.

MEB tarafından Türkiye genelinde ilkokullarda kasım ayının ilk haftasında İYEP başlatılmıştır.


İYEP´İN GENEL AMAÇLARI

Öğrencilerin Türkçe ve matematik derslerinde İYEP kapsamında belirlenen kazanımlara ulaşmalarını sağlayacak etkinlikler ve öğrenme yaşantıları planlamak,

Öğrencilerin psikososyal açıdan desteklenmesini sağlamak,

Sonraki eğitim kademelerinde ortaya çıkması muhtemel uyum sorunlarını önlemek,

Akademik başarısızlıktan kaynaklanan devamsızlıkların önüne geçmek,

Programa dâhil edilen öğrencilerin beklenen öğrenme seviyesine ulaşmasına yardımcı olmak,

Sorun çözebilen, iletişime ve öğrenmeye açık, özgüven ve sorumluluk sahibi sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine imkân sağlamaktır.

İYEP´İN ÖZEL AMAÇLARI

Bu program öğrencilerin;

Dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmesini,

İlk okuma yazma konusundaki eksikliklerini gidermesini,

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli Gölcük Şehit Bülent Albayrak İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)