İlkokullarda Kura Yönergesi

Okulumuz ilkokul 1.Sınıf kura işlemleri Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "İlkokullarda Kura Yönergesi" hükümlerine göre gerçekleştirilecektir.

İlkokulu 1. sınıflar şube ve öğretmen belirleme kura işlemleri aşağıda içeriği bulunan Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "İlkokullarda Kura Yönergesi" hükümleri kapsamında 04 Eylül 2023 Pazartesi günü Saat:13:30’da Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu bahçesinde öğretmenlerimiz, okul aile birliği yönetimi, velililerimiz, öğrencilerimiz, paydaşlarımız ve tüm katılımcılar huzurunda gerçekleştirilecektir.

NİLÜFER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İLKOKULLARDA KURA YÖNERGESİ

 

01 – Kura yeri ve zamanı okul müdürlüklerince ilan edilecek, kuraya katılmak isteyen velilerin katılımı sağlanacaktır. Kura süreçleriyle ilgili veliler bilgilendirilecektir.

02 – Kura çekimine her öğrenci için sadece bir veli kabul edilecek olup, kura çekimine veliler öğrencileri getirmeyecektir.

03 – Kura çekiminde 1. Sınıfları okutacak tüm öğretmenlerin ve OAB üyelerinin hazır bulunması sağlanacaktır.

04 – Kura çekiminde Aday sisteminde bulunan bütün öğrenciler kuraya dâhil edilecektir.

05 – Kura Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanacak bilgisayar yazılımı aracılığıyla öğrencileri kız/erkek ve yaş gruplarına göre eşit sayılarda Random (Rastgele) bir şekilde şubelere dağıtacaktır.

06 – Şube listeleri oluşturulduktan sonra ilan edilecek, oluşan şube listelerine öğretmen belirlemeleri elle kura çekme yöntemiyle belirlenecek ve orada ilan edilecektir.

07 – Okulun teknolojik imkânları dâhilinde yapılacak kura iş ve işlemleri canlı yayınlanacak ya da sürecin tamamı kayıt altına alınacaktır.

08 – Belirlenen Şube listeleri ve Öğretmen listeleri imzalanıp onaylandıktan sonra resmi yazıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilecek.

09– Kura işlemi tamamlandıktan sonra Nakil yoluyla gelen öğrencilerin dağılımı sınıf mevcudu en düşük olan şubeden başlayarak yapılacaktır.

10– İkiz öğrencilerin aynı ya da farklı sınıflarda olma talepleri okul müdürlüğünce sayısı az olan şubede olacak şekilde değerlendirilecektir.

11- Kura çekimi sonrasındaki süreçte nakil yolu ile öğrencilerin gidişine bağlı olarak öğrenci mevcutları noktasında sınıflar arasında oluşabilecek öğrenci sayısı değişiklikleri okul müdürlüklerimizce kurulacak komisyon marifetiyle değerlendirilerek çözüme kavuşturulacaktır.

12- Kaynaştırma öğrencilerinin sınıflara eşit dağılımı okul müdürlüklerimizce kurulacak komisyon tarafından düzenlenecektir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Nilüfer 15 Temmuz İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)