İlkokullarda Kayıt ve Nakiller

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 06.07.2023 tarih ve E-52228648-205-79367399 sayılı "İlköğretim Kurumlarında Kayıt ve Nakiller" konulu yazıları ile eklerinde belitilen kayıt sürecine ilişkin açıklamalar.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 06.07.2023 tarih ve E-52228648-205-79367399 sayılı "İlköğretim Kurumlarında Kayıt ve Nakiller" konulu yazıları ile eklerinde belitilen kayıt sürecine ilişkin açıklamalar.

İLKOKULLARDA KAYIT ve NAKİLLER

01-OKULUMUZ, ANAYASAL GÜVENCE ALTINDAKİ EĞİTİM/ÖĞRENİM HAKKI VE İMKÂNINDAN EN ÜST DÜZEYDE YARARLANMAK İÇİN VARDIR. 

02-BU ÇERÇEVEDE KAYITLAR VE NAKİLLER BAĞIŞ YA DA REFERANSLA DEĞİL İLGİLİ MEVZUAT HÜKÜMLERİ DOĞRULTUSUNDA YAPILMAKTADIR.

03-DERSLİK/ŞUBE/ÖĞRETMEN DAĞILIMI KURA İLE BELİRLENECEKTİR.

04-BOŞ KONTENJAN KALMASI DURUMUNDA, KAYIT ALANIMIZ DIŞINDAN GEÇİŞLER, KURA YÖNTEMİYLE GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR

05-İLKOKUL 1. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİM GÖRECEĞİ ŞUBELER KURA İLE BELİRLENECEKTİR.

a-Kuralar 04 Eylül.2023 tarihi saat 10:00’da yapılacaktır.

b-Kura 1. Sınıfları okutacak öğretmenler ile katılım gösterecek velilerimiz huzurunda okulumuz tören alanında yapılacaktır.

c-Kura çekimleri kayıt süreleri içinde herhangi bir gecikmeye mahal vermeden yapılacaktır.

06-Kura çekimi kız erkek sayıları, öğrenci doğum tarihleri ve yönetmelik çerçevesinde kaynaştırma öğrenci sayıları dikkate alınarak yapılacaktır.

07-Kura çekimlerinde ikiz kardeşler veli talebi üzerine aynı sınıfta değerlendirilebilir veya farklı şubelere yerleştirilebilir.

NOT        : Öğrenci nakilleri e-Okul sistemi üzerinden sürekli takip edilecek; gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran veliler hakkında yasal işlem yaptırılacak olup, okul değişen öğrencilerin tespiti halinde adreslerine uygun okullara kayıt ve nakillerinin yapılması sağlanacaktır.

Bunun dışındaki asılsız söylenti ve zanlar ile hareket edilmemesi istirham olunarak tüm velilerimize saygıyla duyurulur.

 

05.07.2023

Tufan ZENGİN

15 Temmuz İlkokulu Müdürü

 

 

Bilindiği üzere e-kayıt uygulaması ile; mecburi ilköğretim çağına giren tüm çocukların okullarımıza erişimlerinin sağlanması, eğitim bölgesinde öğrenci dağılımlarının dengeli yapılması, normal öğretim uygulanabilmesinin sağlanabilmesi, derslik ihtiyacının planlanması ve başarı potansiyeli yüksek öğrencilerin belirli okullarda toplanmasının önlenerek eğitim ortamlarının iyileştirilmesi ve tüm okullarımızın eşdeğer duruma getirebilmesi hedeflenmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 42. maddesinde "Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. İlköğretim, kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve Devlet okullarında parasızdır." hükümü mevcuttur. Ayrıca, ilgi (b) Kanun'un 2. maddesinde ise “İlköğretim, ilköğrenim kurumlarında verilir; öğrenim çağında bulunan kız ve erkek çocuklar için mecburi, Devlet okullarında parasızdır” hükmüne yer verilmektedir. 

Bu kapsamda Resmi ilköğretim okullarına kayıtlar ve nakiller ilgi (c) Yönetmeliğin 11. ve 12. maddeleri kapsamında yer alan hükümler doğrultusunda yapılmaktadır. Söz konusu yönetmeliğin 11. maddesinin 1. fıkrasında “Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında yeni kayıtlar, temmuz ayının ilk iş gününde başlar. Kayıt işlemi, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerince oluşturulan ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır. Kayıt işlemleri sırasında veliden herhangi bir belge talep edilmez.” ve yine aynı şekilde nakil işlemlerinin 11. ve 12. maddede yer alan hükümler doğrultusunda “5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerince oluşturulan ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır” denilmektedir. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Nilüfer 15 Temmuz İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)