İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Bilgiler

 

  1. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 4 Eylül 2022 tarihinde Türkiye saati ile saat 10.00'da yapılacaktır

  2. Öğrenciler "İOKBS Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2022" ve ilgili mevzuata, https://www.meb.gov.tr ve https://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabileceklerdir.

  3. Ailenin 2021 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2022 Mali Yılı için tespit edilen 18.160,00 (onsekizbinyüzaltmış) TL'yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2021 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.(Hesaplama ailenin yıllık gelir toplamını fert başına bölerek hesaplanır bu hesaplama sonunda kişi başı gelir 18.160,00 (onsekizbinyüzaltmış) TL'yi geçmeyecek )

  4. Başvuru işlemlerini veli, https://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecektir. Veli başvurudan sonra onaylatmak için mutlaka okula gelecektir.

  5. Öğrenci velisi, "EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname" ve eklerini, okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır. 

Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Başvurunun yapıldığına dair okul müdürlüğü tarafından onaylanan ve veli tarafından ,

imzalanan başvuru belgesi sınav bitimine kadar saklanacaktır.


İSTENEN BELGELER

A)Velinin geliri: (Serbest meslek sahibi ise vergi dairesinin adı, adresi ve hesap numarası 

belirtilen, basit veya gerçek usulde vergiye bağlı olan mükelleflerin bir önceki yıla ait gelir vergisi matrahını gösteren belge. Ücretli veya maaşlı çalışıyor ise muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak aylar itibarıyla bir önceki yıla ait on iki aylık toplam gelirini gösteren belge. Gelirin on iki ayı bulmaması hâlinde son aylık geliri esas alınarak on iki ay üzerinden yıllık hesaplanacaktır.)


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Mamak Kuva - Yi Milliye Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)