İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı

 2022 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvurusu açılmış olup 2022 İOKBS Başvuruları 13 Mayıs 2022 tarihine kadar saat 09.30- 15.30 arasında alınacaktır.

Başvuru için gerekli evraklar aşağıda belirtilmiştir:

 

- Öğrenci ve veliye ait kimlik fotokopisi (Başvuruyu anne, baba veya velayet hakkına sahip kişi yapabilir.)

- Nüfus Kayıt Örneği (E- devlet sisteminden alınabilir. Ancak BARKODLU BELGE dökümü olmalıdır.)

- Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınan geçen yıla ait (ailede çalışan tüm bireylere ait) gelir durumunu gösteren belge (Vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak 2021 yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini (çalıştığı ve çalışmadığı aylar ile birlikte) gösteren İMZALI belge. E- devlet sisteminden SGK dökümü alınabilir. Ancak BARKODLU BELGE dökümü olmalıdır.)

"Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2021 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2022 Mali Yılı için tespit edilen 18.160,00 (onsekizbinyüzaltmış) TL'yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2021 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır." 

- Veli çalışmıyor ise çalışmadığına dair belge. E- devlet sisteminden SGK dökümü alınabilir.

- Velinin ve varsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu şahıslarla ilgili mahkeme kararı

- Varsa velinin yararlanacağı kontenjanla ilgili belge.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Sultangazi Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)