"İlköğretim Haftası Kutlaması"

      2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama Töreni, hazırlanan etkinliklerle okulumuzda gerçekleşti.

      Düzenlenen törenin ardından Sayın  Vali Yardımcımız Mehmet Zahid DOĞU, ilk ders zilini çaldı. 

      Törende okulumuz öğretmenlerinden Canan HAĞİ YAKIŞIR, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Öğrencilerimizden Muhammed Eymen BASUT, Elanur YULALAR, Kadir Azad YULA tarafından İlköğretim haftasını içeren şiirler okundu.

      Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Aydın ACAY "6 Eylül 2021 tarihinde ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilimizde de bütün sınıf kademelerinde tüm dersler haftanın beş günü yüz yüze eğitime başlamıştır. Kars Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2021-2022 Eğitim Öğretim yılına 572 resmi, 16'sı özel olmak üzere toplamda 588 okulda, 4 bin 700 öğretmen ve 62 bin öğrenci ile ders başı yapmaya hazırız." dedi.

        Sayın  Vali Yardımcımız Mehmet Zahid Doğu'da yaptığı konuşmada öğrenci, öğretmen ve velilere seslendi. Dünyayı, ülkemizi ve ilimizi de etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle yaklaşık bir buçuk yılın ardından yeniden yüz yüze eğitime başlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek , öğrencilere çok çalışmaları çağrısında bulundu.

       Kars Halk Eğitim Merkezi Kafkas Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu.

       Program, Sayın  Vali Yardımcımız Mehmet Zahid DOĞU'nun "2021-2022 eğitim-öğretim yılının velilerimize, öğretmenlerimize, eğitimin tüm paydaşlarına ve geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyor, hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum."ifadeleri ile sona erdi.

     

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Merkez Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)