İlçe Tarihimiz

Tarihçe

Kabataş İlçesinin bağlı bulunduğu Ordu bölgesi 1380'li yıllarda fethedilmiş ve Hacıemiroğulları adında bir beylik kurulmuştur. Kabataş'ın eski ismi Karay Köyüdür. 1928 yılında Ordu iline bağlanarak Kabataş adını almıştır. Daha sonra Gölköy ilçesine 1959 yılında ise Aybastı ilçesine bağlanmıştır. 27 Şubat 1971 tarihinde belediye teşkilatı kurularak kasaba halini almıştır.[1] 20 Mayıs 1990 tarih ve 3644 sayılı kanunla İlçe kurulmuş olup 14 Ağustos 1991 tarihinde faaliyete başlamıştır. Kabataş'a bağlı Alankent isimli bir belde vardır.

İlçenin iklim özellikleri Karadeniz ve Karasal iklim arasında bir geçiş teşkil eder. Her mevsim yağış alır. Kış ayları sahil bölgelerine göre daha sert geçer. Her mevsim yağışlı olması nedeniyle bitki örtüsünü çoğunlukla ormanlar oluşturmaktadır.

İlçe ekonomisi tarım, hayvancılık ve küçük ticarete dayalıdır. Yetiştirilen başlıca tarım ürünleri fındık, patates ve mısır'dır Az miktarda da arpa, buğday, fasulye yetiştirilir. Bunun yanında meyve ve sebze de yetiştirilmektedir. Hayvancılık ve arıcılık da son yıllarda gelişme göstermiştir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ordu Kabataş Alankent Şehit Murat Yazlak Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)