İki Çevreci Avrupa Projesi İle Okulumuz E - Twinning Çalışmalarına Katılım Gösteriyor.

FOR WATERR Suyun kullanımı ile ilgili farkındalık yaratmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. REDUCE REUSE RECYCLE Geri dönüşümün önemini öğrencilerimize öğreten etkinliklerle projemizde ilerliyoruz.

FOR WATERR

First of all, we should look at how much water is used in industry, agriculture and human needs. In addition, the industry not only consumes water, but also pollutes the water. At that time, it is necessary to take serious measures in this area as well. The amount of water that people consume, that is, for drinking and cleaning purposes, actually constitutes a very small part of the water used. We mainly use water in agriculture, around 70 percent of the world, and we use it in industry. The amount we use for drinking water is very small. The world is actually a water globe, we live in such a water globe. But 97.5 percent of this water is in the oceans and seas. The water that can meet our needs is 2.5 percent. In terms of accessibility, this amount is much less. Then we need to approach freshwater assets very seriously.

Öncelikle sanayide, tarımda ve insani ihtiyaçlarda suyun ne kadar kullanıldığına bakmalıyız. Ayrıca endüstri sadece su tüketmekle kalmıyor, aynı zamanda suyu kirletiyor. O zaman bu alanda da ciddi önlemler almak gerekiyor. İnsanların tükettiği, yani içme ve temizlik amacıyla tükettiği su miktarı aslında kullanılan suyun çok küçük bir kısmını oluşturmaktadır. Suyu ağırlıklı olarak dünyanın yaklaşık yüzde 70'inde tarımda ve sanayide kullanıyoruz. İçme suyu için kullandığımız miktar çok azdır. Dünya aslında bir su küresidir, öyle bir su küresinin içinde yaşıyoruz. Ama bu suyun yüzde 97,5'i okyanuslarda ve denizlerde. İhtiyacımızı karşılayabilecek su ise yüzde 2,5. Erişilebilirlik açısından, bu miktar çok daha azdır. O halde tatlı su varlıklarına çok ciddi yaklaşmamız gerekiyor. 

Bu sebeplerden dolayı öğrencilerimizle suyun kullanımında ciddi anlamda farkındalık çalışmaları etkinlikler oyunlar yarışmalar yapan For Water projesinde biz de varız dedik ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

İzmir Karabağlar Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)