Iı. Dönem Öğretmenler Kurulu Toplantısı

Şehit Basri Apaydın İlk/Ortaokulu Müdürlüğü olarak 17.02.2015 tarihinden itibaren...

T.C.

DERELİ KAYMAKAMLIĞI

Şehit Basri Apaydın İlk/Ortaokulu Müdürlüğü

 

II. DÖNEM ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI

17/02/2015

 

 

 

 

    GÜNDEM :

 

1.    Açılış ve yoklama.

2.    Kurul gündemine alınması istenen konular (Kurul toplantısına başlamadan önce, gerekli görülen diğer konular da oy çokluğuyla kurul gündemine alınabilir.mad.34/b) ve oylama.

3.    1. yarıyılın bütün idareci ve öğretmenlerce branşlar bazında kısaca değerlendirilmesi ( ayrıca faydalı-güzel uygulamalar ve görülen aksaklıklar; öğrenci koçluğu çalışmaları, okullar hayat olun projesi, bahçenin ağaçlandırılması, Velî toplantılarına katılım, öğrenci başarısı için velilerle iletişim.).

4.    “Değerler Eğitimi”ndeki konuların öğrencilere kazandırılması (bu zamana kadar öğrenciler ve tüm personel üzerindeki etkisi ne oldu?, düşünce ve önerileriniz…).Hizmetiçi eğitim seminer/kurslarına katılım ve çizelgenin doldurulması;  Öğretmen Akademisi Vakfı-ÖRAV seminerlerine katılım: “Çözüm Odaklı İletişim”. (Hiç katılmayanlar?).

5.    “Okul El Kitabı” hazırlama komisyonun oluşturulması (19 Mart’a kadar hazırlanacak).

6.     TEOG ortak sınav sonuçlarının değerlendirilmesi, hedeflerin belirlenmesi ve ikinci yarıyılın daha başarılı geçmesi için önerilerin tartışılması ve alınacak tedbirlerin kararlaştırılması; her deneme sonucunu takip eden 3 gün içinde durum değerlendirme-iyileştirme toplantı yapılması;             komisyonca verilerin çizelgelere işlenmesi,

7.    “Kitap Okuma Saatleri” (nin öğrencileri ve tüm okul personelini kapsayacak şekilde yeniden planlanması; kitap okuma yarışmalarının yapılması ve ödüllendirme).

8.    Maddi durumu ve sosyal çevresi iyi olmayan öğrencilerin DPYB sınavlarına teşvik edilmesi, velilerinde yapılacak ilk toplantıda bilgilendirilmesi ve bu öğrenciler için günlük etüt çalışmalarının planlanmasına rehberlik yapılması.

9.      Öğrenci başarısında temel öğe olan Öğretmen-Veli iletişiminin önemi vurgulanarak sınıf bazında her ay bir kez velilerle sınıf aile birliği toplantısı yapılması; 2. dönem O.A.B. toplantı tarihinin belirlenmesi. (…… Mart 2015 Cuma günü saat: …. . ….. )

10.   Zümre öğretmenler kurulu (O.ve İKY 35 -…../02/1025  ) ve ŞÖK (O. ve İKY 36 -…./02/2015   ) toplantı tarihlerinin netleştirilmesi; toplantı tutanaklarının müdür yardımcılarımıza teslim edilmesi.

11.   Devamsızlıkların takip edilmesi ve velinin arandığına dair belge tutulması (mad.18),

12.   Ölçme ve değerlendirmeye katılmayanlar; Sağlık durumu engeline göre derslere katılmayanların durumu (mad.23-24),

13.   Ölçme ve değerlendirmede dikkat edilecek hususlar (dersiçi etkileşim, öğretmende öğretmeyi-öğrencide öğrenmeyi istekli kılma, ,iletişim, öğretmede bireysel farklılıklar, öğretmede bireysel farklılıklara göre farklı stratejiler uygulama vb.) 

14.   Sınıf seviyesine göre yeterli başarıyı gösteremeyen öğrenciler için yapılacak çalışmalar (O.ve İKY Mad.31)

15.   Telafi eğitimi ve yetiştirme programı (mad.33)

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Giresun Dereli Şehit Basri Apaydın Ortaokulu

Kaynak:https://sbaortaokulu.meb.k12.tr/icerikler/ii-donem-ogretmenler-kurulu-toplantisi_1700332.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)