İbn Haldun Üniversitesi Dil Kampı

Okulumuzun 5 öğrencisi bu yaz İbn Haldun Üniversitesi'nde düzenlenen Dil Kampı'na tam burslu katılarak İngilizce eğitimi kapsamında alanında uzman akademisyenlerden ders almanın yanı sıra aynı zamanda bolca eğlence dolu 2 hafta geçirerek eğitimlerini tamamladılar.

İHÜ Dil Kampı Nedir?
2 hafta boyunca yatılı olarak gerçekleşen; okuma, yazma, dinleme, konuşma olmak üzere İngilizce'nin 4 temel becerisini içeren dersler, spor faaliyetleri, çeşitli atölyeler, ve etkinliklerden oluşan; öğrencilerin İngilizcesini her yönden geliştirmeyi hedefleyen bir programdır. Öğrencilerin programın ilk gününde kamp süresince İngilizce haricinde bir dil konuşmayacaklarını garantileyen Dil Taahhütnameleri'ni imzalamasıyla bu kamp; yalnızca ders saatlerinde değil, katılımcıların kampta geçirdikleri her saatte, diğer dillerdeki dikkat dağıtıcı etkenlerden uzak kalarak İngilizce öğrenimi açısından engellerin ortadan kalkmasını sağlar. Bunun yanı sıra öğrencilerimize yardımcı olmak için mentörleri yanlarından ayrılmayıp dil öğrenim süreçlerinde öğrencilere birebir yön gösterirler. Kamp bitimindeyse öğrenciler Pearson Versant Placement Test ve Kamp Katılım Belgelerini alarak kampı tamamlarlar.

Programın İçeriği Nasıl?
Öğrenciler, kampın ilk gününden itibaren kamp başlamadan önce girdikleri sınavdaki seviyelerine uygun olarak yerleştirildikleri sınıflarında, benzer seviyelerdeki sınıf arkadaşlarıyla hem kaynaşıp hem de haftanın 5 günü 40 dakikalık dersler halinde dil becerilerini dünyanın dört bir yanından gelen akademisyenlerle beraber geliştirme fırsatı bulur.

Kampın Öne Çıkanları
Öğrenciler kamp boyunca derslerle birlikte çeşitli aktivitilere de katılır. Çanta boyama, fotoğrafçılık, çizim ve drama başta olmak üzere birçok atölye ile keyifli zaman geçirirler. Daha sonrasındaysa bu atölyelerde öğrendikleri bilgileri tatlı bir rekabet ortamında yarışarak pekiştirirler. Ayrıca festivaller, karaoke, mikrofon senin, münazara turnuvası ve film gecesi gibi farklı farklı etkinliklerle İngilizce öğrenmeyi eğlenceli bir hale getirmenin yollarını bir kez daha deneyimlerler. Bunlarla da kalmayıp 2 hafta boyunca üniversitedeki akademisyenlerle buluşmalar gerçekleştirerek çeşitli alanlarda İngilizce seminerlere katılırlar.

Geziler
Deneyimli rehberlerle beraber Sultanahmet Hipodromu, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Denizcilik Müzesi gibi tarih kokan yerler gezildi, bunun yanında boğaz turu ve eğlencenin hakim olduğu mangalla da ziyafetlendirilen at çiftliği gezisi gerçekleşti. Geziler boyunca rehberler öğrencilerimizle İngilizce konuşarak gezilen mekânları öğrencilere tanıttı.

Pearson Versant Sınavı
Kamp bitiminde öğrencilerimiz dünyanın en büyük yayın kaynaklarından biri olan Pearson yayının uluslararası arenada da geçerliliği olan "Versant Placement" sınavına girerek dil seviyelerini kanıtlama imkanı buldular.

Konaklanma
Öğrenciler, İbn Haldun Üniversitesi'nin öğrenciler için ayrılan yurtlarında 3 kişilik odalarda konakladı.

Öğrencimizin Dil Kampı Hakkındaki Yorumları:
İhü Dil Kampı süresince bir yandan tüm İngilizce becerilerini kapsayan eğitimleri alanında uzman akademisyenlerden alıp bir yandan da atölye, spor, gezi gibi aktivitelerle 7/24 İngilizce ile birlikte yaşama deneyimini elde ettik. Bizim için en önemli katkılarından biri de kamp bitiminde girdiğimiz Pearson Versant Placement Test'ti. İngilizce seviyelerimizi böyle bir sınavla uluslararası alanda belgeleme fırsatımız oldu. Kamp boyunca mentörlerimiz, akademisyenler ve koordinatörlerimiz bizlere çok hoşgörülü ve samimi bir şekilde davrandı, çok keyifli bir ortam oluşturmamıza yardımcı oldular.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Başakşehir M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)