Hz. Muhammed’in (Sav) Eğitim Anlayışı ve Eğitim Metotları Konulu Makale Taraması

     Peygamberler, insanoğlunun eğitim-öğretim ihtiyacına cevap vermek üzere görevlendirilmiş ve insanlar arasından seçilmiş elçilerdir. Bu görevlendirmenin son halkası olan Hz. Muhammet’in (s.a.) yaşamı ve davranış modelleri, insanın eğitimi ve öğretimine dair birçok örnekle doludur. Onun sözleri, fiilleri, yaşam biçimi, ahlakı, değer yüklü uygulamaları, insan ilişkileri, toplumsal hayattaki duruşu ve diğerine olan bakış açısı, İslam dininin eğitim-öğretim ilkeleri ve metotlarının genel özellikleri hakkında bilgi sunar.

Allah, (c.c) Hz. Peygamber’e (s.a) sadece vahyi göndermekle yetinmemiş, aldığı vahyi eksiksiz olarak insanlara ulaştırıp duyurmasını (tebliğ) istemiş; ayrıca muhataplarına Allah’ın ayetlerini okumasını (tilavet), öğretmesini (ta’lim), açıklamasını (tebyin) ve onları her türlü kirden temizlemesini (tezkiye) emretmiştir.

      Eğitim metodu olarak mutlaka ferdi farklılıkları gözetmiş kişilerin yaş, eğitim ve kültürel durumlarına göre farklı yönlendirmeler yapmıştır.

    İnsanları bıktırmamaya dikkat eder,soru cevap şeklinde insanlarla konuşurdu. İnsanlara konuyu anlatırken şekiller çizerek anlamalarına yardımcı olurdu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Gaziosmanpaşa Şehit Öğretmen Mustafa Gümüş İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)