Hz. Muhammed (Sav) Hasret ve Minnetle Anıldı

Okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan Kutlu Doğum programı veli, öğrenci ve davetlilerin katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 

Programda okul öğrencilerinden Beyzanur ÇÖL ve Tuba ÇETEN, birbirinden güzel ve anlamlı şiirlerle izleyenlere duygulu anlar yaşattılar.

Okul Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden Zeki HAKAN, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in Müslümanlar için ne ifade ettiğini, dünya ve ahirette insanlığın mutluluğu için nasıl en güzel bir örnek teşkil ettiğini anlatan kısa bir konuşma yaptı.

Toki Şehit Şükrü Özyol Ortaokulu öğrencileri Feyza AKTÜRK, Melih ACAR ve Kuran Grubu tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve ardından seslendirilen Türkçe açıklamaları davetlilerin beğenisini kazandı.

            Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in hayatını kısaca anlatan sinevizyon gösterisi izleyicilere sunuldu. Ayrıca insanlığa rehber olan kutlu sözlerinden derlenerek hazırlanan “Kırk Hadis” videosu davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

            Okul İlahi korosu özenle seçilmiş 6 ilahi seslendirerek izleyenleri coşturdu. İzleyiciler tarafından beğenilen ilahiler ve salavatlara davetliler de eşlik ettiler.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden Yakup MERAL, okula ismini veren Şehit Şükrü Özyol için hazırladığı eseri, klip eşliğinde izleyicilere sundu. Vatan ve millet uğruna şehit olan bütün şehitlerimiz minnet ve şükranla anıldı.          

            Programın sonlarına doğru sahneye çıkan 4. Sınıf öğrencileri Almina ŞEN ve Hayrunnisa KESKİN “Kırk Yaşındasın” şiiriyle izleyenlere, hasretle andığımız Nebi (AS)’ı hatırlatırken onları duygulandırıp hüzünlendirdi.

 

            Program sonunda Okul Müdürü Mustafa Karaca, programda katkısı olan bütün öğretmen ve öğrencileri sahneye davet ederek hepsine teşekkürlerini sundu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Merkez Toki Şehit Şükrü Özyol Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)