Hötal 14. Uluslararası Meb Robot Yarışmasında Başarılarına Bir Başarı Daha Kattı. Ankara'yı Anadolu ve Fen Lisesi Arasında Temsil Eden Tek Okul. . .

Şanlıurfa'da, Millî Eğitim Bakanlığı koordinesinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Vakfı (TEKNOFEST), Türk Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve ACROME iş birliğinde "Göbeklitepe" teması ve "Ahican tarihin sıfır noktasında" sloganıyla, 13-18 Haziran 2022 tarihinde Şanlıurfa  GAP Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması sona erdi. 

     4 gün süren yarışmalara, Türkiye'nin yanı sıra 8 ülkeden 5 bin 425 öğrenci ve öğretmen, 2 bin 453 robot projesi katıldı.

     Dünyanın en büyük robot yarışması olan Uluslararası MEB Robot Yarışmasına okulumuz "mini İHA"  ve "tasarla çalıştır" kategorilerinden iki takımla katıldı. Tasarla Çalıştır kategorisinde Buğra Bulut Doğan, Ahmet Can Aykaç adlı öğrencilerimiz 200 üzerinde okul içerisinde 27.  oldu ve okullarına 5000 tl değerinde robot malzemesi kazandırdılar.  

Mini drone kategorisinde Furkan Akbaş, Burak Alptuğ Tangüner adlı öğrencilerimiz Riders online simülasyon yarışmalarında pek çok okulu eleyerek finallerde yarışmaya hak kazanmislardı ve Şanlıurfa'daki final parkurlarında okulumuzu en iyi şekilde temsil etmişlerdir.

     Çankaya ilçesinden finallere katılan tek Anadolu Lisesi olan okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz ile Takım  Danışman Öğretmenlerimiz Sn. Esra Gürel ve Belgin Bilgiç'i tebrik ederiz.

     Projeye desteklerinden dolayı tüm okul çalışanlarımıza ve özellikle destekleriyle her zaman yanımızda olan Okul Müdürümüz Sn. Fatih Aşkın'a teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Çankaya Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)